základní část, 21. kolo
12.02.2012 12:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - ADO Den Haag 1:1

Fotbalisté Utrechtu nedokázali navázat na velice dobrý výkon z půdy Ajaxu a v domácím prostředí s konkurenčním Den Haagem vybojovali pouze jeden bod. Tím tak odmítli možnost přeskočit svého soupeře v tabulce a přiblížit se horní polovině tabulky. Utrecht se bodově dotáhl na čtrnáctou Bredu a je pouze šest bodů před zónou baráže. Den Haag se dotáhl na dvanáctý Nijmegen a jeho náskok v tuto chvíli činí sedm bodů.

Utkání bylo naprosto vyrovnané a oba výběry si bod za svůj výkon zasloužili. Do vedení se dostal přesně po půl hodině hry domácí Utrecht, který využil krásné kombinační hry po zemi. Jenže Den Haag se nevzdal a díky hrubce Van der Maarela dokázal vyrovnat. Hned první dvě velké příležitosti se urodily v úvodní čtvrthodině. Nejprve v 6. minutě pálil po kolmici Frank Demouge, brankář Coutinho ale konečky prstů brilantně vyrazil na rohový kop.

O šest minut později na druhé straně zahrozil Chery, který si po chybě Kaliho narazil balón s Verhoekem a ocitl se osamocen před Fernandézem, domácí gólmana však nohama též odvrátil na roh. Další velká šance už znamenala úvodní branku. Po centru Van der Maarela prodlužoval hlavou Gerndt a Demouge dokázal lehce obejít Coutinha, do prázdné branky už nebylo těžké zakončit. Avšak Den Haag přidal na obrátkách a ve 43. minutě překvapivě srovnal.

Po dlouhém centru do vápna špatně hlavičkoval Van der Maarel, o balón s ním bojoval poté Vicento a Van der Maarel byl nucen hlavičkovat pouze k Lexu Immersovi, který tvrdou střelou k tyči zakončil. Ve druhém dějství velkých šancí ubylo. Za zmínku stojí pouze rána Cheryho těsně vedle pravé tyče, sedm minut před koncem základní doby po centru Schuta minul o pár centimetrů vzdálenější tyč Gerndt. Výsledek se nezměnil ani po sedmiminutovém nastavení a bod pro oba celky rozhodně není k zahození.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 (Mulenga, Duplan, Bovenberg - Vicento)

Reagovat
smazaný uživatel

nic jinýho než 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele