play off o Evropskou ligu - semifinále - odvety
13.05.2012 16:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

FC Twente - RKC Waalwijk 0:1

Fotbalistům Twente se nepovedla domácí odveta kvalifikace o Evropskou ligu a v příštím ročníku budou bez pohárů. Loňský vicemistr a předloňský mistr totiž překvapivě podlehl nováčkovi soutěže z Waalwijku 0:1 a v příštím ročníku určitě bude chtít situaci napravit. Nepovedený závěr sezóny nedokázal skousnout a špatnou formu přenesl i do tohoto souboje. Po remíze 1:1 ve Waalwijku tak předčasně v soutěži končí.

Léčba trenérem Stevem McClarenem tak rozhodně nepomohla a strůjce mistrovského titulu v roce 2010 letos pohořel. Jeho předchůdce Co Adriaanse byl vystřídán v zimní přestávce a to zřejmě byla osudová chyba. Twente se propadlo až na šesté místo tabulky a těchto dvou zápasech skórovalo pouze jednou. Waalwijk tak pokračuje ve fantastické sezóně, kterou může ozdobit postupem do pohárové Evropy.

Přitom domácí měli šancí dost, výrazně jim však chyběl zakončovatel. A tím je Nacer Chadli, který v důležitých zápasech rozhodoval zápasy. Leroy Fer totiž pálil několikrát hodně mimo, na pokusy Landzaata a Tiendalliho vyzrál gólman Zoet. Ten držel svůj tým po celý zápas a soupeř poté přidal v závěrečné čtvrthodině. Nakonec se hodinu zápasu stal střídající Alakmak, který strávil na hřišti pouhé tři minuty.

V 83. minutě totiž naskočil místo Duits a v 86. minutě už poslal střelou k tyči z deseti metrů Waalwijk do vedení. Ten už poté zdecimovanému soupeři ve zbývajících minutách odolal a v závěrečných bojích se utká se silným Vitesse, které vzhledem k současné formě by mělo být těžším protivníkem.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Tomtaf

8:0

Reagovat
HullCity

ŠOK!!!Ale Twente nemusí být sklamané,díky fair play stejně jdou do EL...

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle je to lepší než kdyby tam šel Excelsior, snad si příští rok zahraje Bony a Tomáš EL

Reagovat
HullCity

Byla by sranda,kdyby Vitesse(kdyby se dostali do EL)narazili na Sigmu nebo Spartu...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele