základní část, 18. kolo
21.01.2012 20:45 CET
5 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Twente - RKC Waalwijk 5:0

Fotbalisté Twente vstoupili do jarní části naprosto skvěle a nováčka sezóny z Waalwijku deklasovali pětigólovým přídělem. Na prohře hostů se výrazně podílel svými chybami gólman Jeroen Zoet, který byl hned u třech inkasovaných branek. Twente tak zůstane třetí se šestatřiceti body a nyní se dotáhlo na vedoucí Alkmaar na rozdíl tří bodů. PSV má prozatím náskok jednoho korálku. Waalwijk zůstává zatím s osmnácti body třináctý.

Hosté přitom v úvodu zápasu hráli se soupeřem vyrovnanou partii. Po úvodní dvacetiminutovce bez šancí se ocitl v tutovce Emir Barjami, Zoet ovšem brilantně vyškrábl balón na rohový kop. Jenže ve 26. minutě se už skóre měnilo právě po obrovské hrubce Zoeta. Centrovaný míč do vápna chtěl chytit ve výskoku nad Luukem de Jongem, jenže balón mu z rukavic vypadl a De Jong už měl snadnou úlohu.

Po půl hodině hry spálil Waalwijk svou největší šanci utkání, když se po hrubce v rozehrávce ve středu hřiště dostal Aaron Meijers v tváří tvář gólmanovi Mihajlovovi, jenže ho zblízka nepřekonal. O pět minut později se radovali z druhé branky domácí. Po narážečce De Jonga pronikl do vápna Emir Barjami, udělal dvě kličky na zkušeného kapitána Waalwijku Arda Van Peppena a poslal balón přízemní ranou přímo k tyči.

Po přestávce skórovalo Twente hned ze své první šance. Po přihrávce do vápna přebral balón Barjami. Snažil se obejít dva spoluhráče a když se mu to povedlo, tak byl faulován. Sudí nařídil pokutový kop a De Jong ho s přehledem proměnil střelou do protisměru gólmana. V 65. minutě po přímém volném kopu Oly Johna špatně boxoval Zoet a daroval balón přímo na nohu Nacera Chadliho, který prázdnou branku nemohl minout - 4:0.

Deset minut před koncem navíc skóroval John z přímého volného kopu, který zahrával téměř ze stejné pozice jako u čtvrté branky. Zoet se nacházel až příliš u vzdálenější tyče a John pohodlně přehodil zeď. Balón zapadl doprostřed branky a Zoet se už nestihl přesunout. V závěru se utkání pouze dohrávalo a Twente opravdu předvedlo svou sílu, i když mu k vysokému vítězství pomohly nesčetné hrubky Waalwijku.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele