základní část, 21. kolo
10.02.2012 20:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

FC Twente - Heracles Almelo 2:3

Hráči Twente absolutně nezvládli dnešní zápas s Heraclesem, s nímž prohráli 2:3, a zbytečně si tak zkomplikovali svou situaci v boji o titul.

Domácí hned ze startu dokázali dostat svého soupeře pod výrazný tlak, i přesto si ale první šanci vypracovali až po sedmnácti minutách hry. To se po centru de Jonga objevil ve výborné pozici Leroy Fer, jenže hlavou poslal míč přesně do míst, kde stál připravený gólman Pasveer. Twente pokračovalo ve stejném duchu i nadále, což přineslo další šanci de Jonga, jehož hlavičku taktéž vychytal Pasveer.

Nesmírně blízko otevření skóre se ocitl ve 27. minutě Nacer Chadli, povedlo se mu však nastřelit pouze břevno hostující brány. Twente bylo v úvodní třetině zápasu jednoznačně lepší, o to větší šok přišel, když následně Heracles z ničeho nic udeřil. Armenteros odcentroval z pravé strany hřiště, domácí zadáci celou situaci podcenili a útočník Everton tak hlavou vstřelil úvodní gól duelu - 0:1. Twente následně působilo značně zaskočeně a na nepříznivý stav už do konce první půle nikterak zareagovat nedokázalo.

Po změně stran žádná výrazná změna nepřišla, Heracles byl stále při chuti a snažil se proti favorizovanému soupeři pojistit své vedení. Domácí hráči působili opravdu nervózním dojmem a dlouhou dobu si nebyli schopni vypracovat žádnou zajímavou příležitost. Až v 62. minutě zakončoval po centru Oly Johna kanonýr de Jong, opět však mířil jen do míst, kde zrovna operoval Pasveer. Tento moment ale každopádně McClarenovi svěřence pořádně nabudil a rázem jich bylo plné hřiště.

Vyrovnat mohl už Janssen, ovšem s jeho nepříjemnou střelou si ještě Pasveer poradil, v 73. minutě už ale každopádně hostující gólman tolik štěstí neměl. Výbornou formu z minulých zápasů potvrdil Luuk de Jong a svou střelu umístil nechytatelně k pravé tyčce - 1:1. Jenže již za necelých deset minut Heracles znovu vedl. Obrovskou minelu předvedl stoper Douglas, který sice bravurně zvládl souboj s Armenterosem, poté ale poslal míč přesně do běhu Darlu Douglasovi, jenž se z hranice šestnáctky nemýlil - 1:2.

V 84. minutě přišel další slabší moment domácí defenzívy. Cornelisse s Michajlovem očividně nevěděli co s míčem, toho dokázal využít Everton a pohodlně zakončil - 1:3. De Jongovi se sice povedlo v nastaveném čase přesně umístěnou hlavičkou alespoň snížit, to však bylo ze strany Twente vše.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele