základní část, 23. kolo
26.02.2012 14:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Twente - FC Utrecht 1:0

Twente čelilo velice nebezpečnému soupeři, nicméně už potřetí za čtyř pokusů dokázalo zvítězit nejtěsnějším výsledkem 1:0. Celkově vyhrálo počtvrté v řadě a díky tomu si drží tříbodový odstup od vedoucího PSV, navíc má duel k dobru. Na druhý Alkmaar má ztrátu jen jednoho bodu a navíc přeskočilo o jeden korálek Heerenveen, který právě remizoval na půdě Alkmaaru. Utrecht zůstává v tabulce třináctý a je relativně blízko sestupu.

Na šestnácté Venlo má totiž náskok pouhých tří bodů a to rozhodně není nijak dostatečný rozdíl. O jedinou branku utkání se postaral tradiční ostrostřelec Luuk de Jong minutu před poločasovou přestávkou a osamostatnil se na druhém místě Eredivisie mezi střelci s devatenácti zásahy. Lepší už je pouze Bas Dost z Heerenveenu s dvaceti brankami. Hosté ale po celý průběh zápasu předváděli s Twente vcelku vyrovnanou partii.

V úvodní dvacetiminutovce se oba nedělní soupeři těžko dostávali ze své vlastní poloviny a teprve ve 23. minutě se zrodil pokus o ohrožení branky. Douglas ale na gólmana hostů Roberta Fernandeze nevyzrál. Fernandez si poradil i s následnou střelou Willema Janssena těsně za hranicí vápna. Utrecht zahrozil až po půl hodině hry, rána Johana Martenssona se ale mezi tři tyče nevešla. V závěru poločasu musel Fernandez zlikvidovat ránu Nacera Chadliho.

Ve 44. minutě si ale naběhl na pas Tima Cornelisse šutér De Jong a z první poslal balón přímo do dolního levého rohu. Fernandez se nenudil v celém průběhu zápasu, následně fantasticky vyrazil po přímém volném kopu Johna z velké dálky ránu Chadliho asi z pěti metrů. Hosté měli nějaké šance na vyrovnání až v poslední dvacetiminutovce, Nana Asare ale dvakrát v zakončení selhal. V nastavení mohl navýšit vedení Twente střídající Emir Bajrami, mířil ale o centimetry nad branku.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 tentokrat si to Twente pohlida

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

budu rád když utrecht vyhraje, ale nevěřím (utrecht umí jen ajax a alkmaar)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele