základní část, 6. kolo
18.09.2011 14:30 CET
5 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Twente - ADO Den Haag 5:2

Fotbalisté Twente napravili zaváhání z minulého kola a dokázali v domácím prostředí nasázet svému protivníkovi hned pět branek. Díky tomu se dostali na první místo v tabulce o bod před Ajax a o skóre před Alkmaar. Hned od začátku na nich nebyla znát prohra na půdě Rody a naopak navázali na úspěšné vystoupení v Evropské lize ve Fulhamu, když uhráli remízu 1:1. Den Haag se naopak v letošním ročníku stále trápí.

Nachází se totiž s pouhými čtyřmi body na šestnáctém místě, znamenající baráž a rozhodně to tedy nevypadá, že by obhájil účast v evropských pohárech. Přitom hosté začali dobře a díky penaltě se dostali do brzkého vedení. Avšak následně domácí srovnali a ve druhém poločase předvedli gólový koncert, na který soupeř nestačil. Vše pečetili vytouženou pátou trefou v nastaveném čase a určitě si spravili chuť do dalších zápasů.

Den Haag se ujal vedení po necelé čtvrthodině hry, kdy Leroy Fer ve vápně podrazil Lexe Immerse a sudí odpískal pokutový kop. Sám Immers se odvážil zahrávat penaltu a poslal gólmana Nikolaye Mihaylova na druhou stranu, trefil se přímo do levého dolního rohu. O dvě minuty později ale po centru Franco Douglase spadl balón přímo na levačku Marcu Jankovi a ten bez větších potíží dorazil balón do sítě.

Poté se dlouhou diváci nemohli dočkat další trefy, až deset minut po přestávce otočil stav duelu Douglas. Po perfektním pasu Roberta Rosalese nedal prudkou hlavičkou gólmanovi Ginu Coutinhovi žádnou šanci. Dít věci se ovšem začaly až v závěrečné dvacetiminutovce. Na 3:1 zvyšoval Luuk de Jong, když mu přihrál Fer a Jong se z osmi metrů nemýlil. Hosté ještě dokázali utkání zdramatizovat, jejich radost ale trvala jen několik sekund.

Naději vykřesala hlavička Wesleyho Verhoeka, ve stejné minutě se ale naprosto parádně trefil střídající Emir Barjami do levého horního rohu. Od této chvíle se situace na hřišti uklidnila a spíše se dohrávalo, aby nedošlo ke zbytečnému vyloučení. Nicméně v nataveném čase využil nekoncentrovanosti obrany Den Haagu forvard Jong, který tak vsítil svůj druhý gól v zápase. Po dalším z precizních centrů Rosalese nemohl z pěti metrů minout - 5:2.

Autor: Viktor Sandev

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

věřím ve výhru twente

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele