základní část, 20. kolo
05.02.2012 16:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

FC Groningen - RKC Waalwijk 0:3

Fotbalisté Groningenu domácí duel s Waalwijkem nezvládli a ti nejlepší se mu začínají vzdalovat. K tomu na ně dotírají celky z dolních pater tabulky a v dalším průběhu to rozhodně nebudou mít jednoduché. Celek z Euroborgu nedokázal navázat na skvělý konec podzimu ani v domácím utkání s nováčkem Eredivisie a prohrál s ním jasně 0:3. Waalwijk se tak vyhoupl na jedenácté místo se čtyřiadvaceti body a opět se oddálil sestupovým vodám.

Goningenu chybělo hlavně štěstí v samém úvodu zápasu. Hned ve druhé minutě totiž hosté kopali pokutový kop a o tři minuty později si vsítil vlastní branku Petter Anderson. V dalším průběhu se zdecimovaný domácí celek už nedokázal dostat z krize a navíc po necelé polovině druhého dějství dal Waalwijk třetí branku. Ten si proto připsal druhé vítězství ze třech zápasů v jarní části sezóny, Groningen naopak na kontě má pouze jednu výhru s Heracles.

Pro domácí byl začátek zápasu jak z hororového filmu. Po kontaktu ve vápně se k pokutovému kopu postavil ve 2. minutě Rick ten Voorde a s přehledem proměnil. Hned na to hosté tlačili a vybojovali rohový kop, po něm nešťastnou tečí poslal balón do sítě Anderson za bezmocného gólmana Luciana. Ten ještě podržel svůj celek čtyři minuty před přestávkou, když pokus osamoceného Krisztiána Németha vyrazil nohou do bezpečí.

Hned po pauze se do dobrých možností dostali domácí Teixeira, Bacuna či Johansson a Gronngen ožil, jenže v 63. minutě byla zkáza domácích dokonána. Po krásné přihrávce Mitchella vypálil z dobrých deseti metrů Guy Ramos a trefil se přesně k tyči. V dalším průběhu se utkání spíše dohrávalo a domácí hráči byli vyprovázeni ze hřiště nepříliš lichotivým transparenty.

V příštím kole má Groingen šanci na reparát na půdě posledního celku Erdivisie z Venla, Waalwijk doma přivítá Heerenveen, který disponuje skvělou formou.

Autor: Viktor Sandev / fcgroningen.nl

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Zajda

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele