základní část, 18. kolo
22.01.2012 14:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

Naděje na poháry žije: Groningen s obtížemi přehrál Heracles

Groningen sice s Almelem dlouho tahal za kratší konec, nakonec ovšem dokázal potvrdit své kvality a dvěma góly po změně stran získal důležité tři body. Domácí tak z posledních čtyř duelů získali již osm bodů a drží se na příčkách zaručující boj o Evropskou ligu.

Hosté začali lépe, drželi míč na svých kopačkách a jasně diktovali tempo hry. První velká příležitost na sebe nenechala dlouho čekat, konkrétně do osmé minuty. Duarte oslovil Pleta, ten ovšem nedokázal naplnit pověst kanonýra a protentokrát neuspěl.

Ten samý souboj se následně odehrál i o pět minut později, výsledek byl však navlas stejný. Do třetice všeho dobrého už se pak ale mohl 24letý střelec radovat. Po volném přímém kopu balón putoval po ose Overtoom - Vejinović až k Pletovi, jenž přesně umístěnou ranou poslal svůj tým do zaslouženého vedení - 0:1.

Pojistku mohl vzápětí přidat Armenteros, tomu se ale postavil do cesty opět pohotový Luciano. Pro Groningen tak přišla poločasová přestávka doslova jako na zavolanou, přičemž domácí ještě mohli být rádi, že na ukazateli skóre svítilo stále jen 0:1.

Po obrátce jakoby se na trávníku objevilo nové mužstvo, tak byl herní projev FCG odlišný. A netrvalo ani tři minuty a bylo rázem srovnáno. Tadić našel přesným pasem nabíhajícího Texeiru, jenž s klidem vyrovnal - 1:1.

Ani to ovšem svěřencům Pietera Huistry nestačilo. Na počátku celé akce byl znovu Tadić, na jehož volný přímý kop si v pokutovém území počkal Van Dijk a nikým neatakován zajistil svému celku tři body - 2:1.

Autor: Jiří Vojík / sportinglife.aol.co.uk

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele