základní část, 17. kolo
17.12.2011 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - FC Utrecht 1:0

Groningen potvrdil roli favorita a na své půdě si poradil s Utrechtem, když díky jediné brance Texeiry domácí zvítězili nejtěsnějším možným rozdílem 1:0.

Utkání začalo velmi dobře. Hned v prvních minutách se hostující celek hrnul do zakončení a odměnou mu byla v osmé minutě první vydařená šance zápasu. V té se totiž skvěle uvolnil Frank Demouge, který si našel skulinu v pokutovém území, prošel skrze ni a dobrou střelou vylekal domácího brankáře. Demougeho střela však nemířila přesně a stav se neměnil.

Neuběhlo však mnoho a domácí celek okamžitě chtěl zareagovat. Aktivní byli zejména Texeira a Andersson. Oba dva se během krátké chvíle dostali do zakončení, avšak ani jeden pokus nedokázal hostujícího brankáře překvapit. Ten se proti oběma pokusům vytáhl a udržel svůj celek nad vodou.

Závěr prvního poločasu patřil hostujícímu celku. Nejprve se do dobré šance dostal Anouar Kali, který po centru Edouarda Duplana mířil těsně nad břevno domácí branku. Poté se do šance prodral Alje Schut, avšak jeho hlavičce chyběla notná dávka přesnosti a stav se neměnil.

Druhý poločas začal pro domácí barvy velmi dobře. Hned v prvních minutách bylo znát, že Groningen by rád body udržel doma a jedna šance střídala druhou. Nejdůležitější akce však přišla patnáct minut po přestávce. V běžící 60. minutě se po skvělém pasu ze středu hřiště dostal k míči Texeira a šikovným zakončením do horního růžku poslal domácí do vedení.

Tato branka jakoby hostující celek zaskočila. Utrecht přestal hrát a zatáhl se. Domácí taktéž nereagovali a spíše si užívali těsné vedení. Zdálo se, že do konce utkání budeme bez šance. Jedna však přeci jen přišla. V 78. minutě napřáhl k dělové ráně domácí Maikel Kieftenbeld. Hostující brankář nedokázal míč udržet a ten se poté odrazil k osamocenému Tadičovi. Ten však nedokázal situaci správně vyhodnotit a branku z pouhých pár metrů minul.

Utkání se poté už jen dohrávalo. Utrecht se sice snažil nadechnout k závěrečnému tlaku, avšak skvěle bránící domácí Groningen nepřipustil žádné překvapení a udržel domácí vítězství 1:0.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele