základní část, 1. kolo
07.08.2011 14:30 CET
1 : 4
(1:2)

Reportáž

BV De Graafschap - AFC Ajax 1:4

Očekávaný výsledek přiletěl z De Graafschapu. Proti tamnímu BV se totiž postavil obhájce titulu, slavný Ajax Amsterodam. Po devadesáti minutách tak na tabuli svítil výsledek 1:4, který nikoho nepřekvapil.

Utkání začalo překvapivě lépe pro domácí. Ti se tlačili od prvních minut do útoku a v 15. minutě jim spadla do klína zasloužená odměna. Rohový kop domácích zahrával Sjoerd Overgoor, který přesným centrem nalezl osamoceného Van De Paverta. Ten se zakončením neměl sebemenší problém a domácí rázem vedli 1:0.

Radost domácím vydržela ovšem pouhých sedm minut. Ve 22. minutě totiž vyzkoušel své štěstí Gregory Van Der Wiel a ranou z dálky vyzkoušel pozornost domácího brankáře. Ten míč pouze vyrazil, čehož využil rychlou reakcí hostující Sulejmani a včasnou dorážkou srovnal stav utkání.

Po půlhodině hry, přesněji v 31. minutě, se po křídle uvolnil Sulejmani. Neváhal ani vteřinku a přesný centr ihned hledal volného hráče v pokutovém území. V pokutovém území se nejlépe zorientoval Boerrigter a šikovným zakončením poslal Ajax do vedení.

Druhý poločas začal opatrně a hosté si své vedení spíše hlídali. Uběhla hodina hry a hostující celek pomalu přebíral opět otěže duelu. V 62. minutě domácí obrana udělala pod tlakem hostí chybu, které využil Sulejmani. Ten se rychle zmocnil míče a střelou podél brankáře poslal Ajax již do dvoubrankového vedení.

Neuběhlo však mnoho času a bylo po utkání. O tři minuty později se totiž skvěle uvolnil Janssen, který přízemní střelou pokořil již počtvrté domácího brankáře a stanovil tak konečný výsledek 1:4.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
afc ajax

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele