základní část, 18. kolo
22.01.2012 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

AZ Alkmaar - AFC Ajax 1:1

Lídr z Alkmaaru a čtvrtý Ajax si nakonec ve šlágru kola rozdělili každý po jednom bodu za remízu 1:1. Zápas byl hrán za silného větru, který komplikoval oboum celkům hrát jejich klasickou hru.

První šance přišla už v 7. minutě, kdy se do šance dral hostující Sulejmani, ale jeho pokus dokázal obětavým zákrokem zblokovat domácí obránce Viergever. Poté se hra uklidnila a hrálo se spíše kolem středového kruhu. Diváci viděli další šanci až ve 24. minutě a v té se konečně ukázali domácí. Benschop si pokryl balón před dotírajícími beky Ajaxu a ocitl se tváří, tvář brankáři hostí. Domácí útočník však svou šanci prováhal a bohužel pro domácí z ní nevytěžil vůbec nic.

Ve 31. minutě se do šance dral opět Benschop, ale jeho šanci kryl brankář hostí Vermeer. Přišla 37. minuta a také první branka utkání. Domcí AZ zahrávlo přímý volný kop, ke kterému se postavil domácí Elm a střelou do pravé šibenice nedal hostujícímu brankáři šanci 1:0. Ajax do poločasu nic nevymyslel a tak první poločas skončil výsledkem 1:0 pro domácí AZ.

Druhá půle začala stejně jako končila ta první. Domácí se drali do šance po kombinaci Holmana a Poulsena, druhý jmenovaný vyslal kolmici na Benschopa, ale ten opět nedokázal překonat brankáře hostí. Poté se konečně dostali do šance hosté, přesněji uzdravený De Jong prudce vypálil na brankáře Estebana, který jeho střelu pokryl. I hned po této šanci se znovu ukázal hostujíc Ajax přesněji v 68. minutě, kdy se Lorenzo Ebecilio snažil zakroutit svoji technickou střelu, naštěstí pro Estbana se tato střela nevešla mezi tři tyče.

Hosté se dočkali v 75. minutě, kdy si domácí Poulsen srazil centr z levé strany, který vyslal střídající Lodeiro, ale branka byla připsána nakonec jako vlastní - 1:1. Vítězný gól mohli přidat domácí v 81. minutě kdy po centru z prava, který vyslal domácí Moher hlavičkoval osamocený Altidor, bohužel pro domácí jeho hlavičku dokázal zlikvidovat skvělým zákrokem hostující brankář Vermeer. Poté se už nic vážného nestalo a rozhodčí ukončil zápas, který skončil remízou a tak i dělbou bodů - 1:1.

AZ zůstavá, alespoň do zítra stále vedoucím celkem Eredivisie. Ajax si nějak nepolešil a zůstáva na čtvrté příčce.

Autor: Petr Zajíc

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
afc ajax

toto si myslím.

Reagovat
diastan

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele