základní část, 4. kolo
26.08.2011 20:00 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Vitesse 4:1

Ajax si po minulém zaváhání na půdě Venla dokázal napravit svou reputaci. V páteční předehrávce přestřílel Vitesse v poměru 4:1 a mohl se radovat ze tří bodů, které jej minimálně do sobotního večera poslaly opět do vedení celé ligy.

První poločas sice nabídl poměrně dost šancí, na gól však diváci čekali marně. Mnohem aktivnější byl podle očekávání domácí Ajax, který obranu Vitesse permanentně zaměstnával. Velmi nebezpečně zakončoval například De Jong, jenž svou hlavičku poslal těsně nad. O několik minut později byl ještě blíže brance Boerrigter, jeho dorážka ovšem orazítkovala pouze tyčku.

V 34. minutě přišla první vážnější šance Vitesse. Van Ginkel dostal přihrávku za obranu a rázem byl ve výborné palebné pozici, na gólmana Vermeera ale nevyzrál. Tento moment hosty povzbudil a zanedlouho dali o sobě vědět znovu. Wilfried využil centru z pravé strany, jenže míč do brány propasírovat nedokázal.

Po změně stran se už diváci branek přeci jen dočkali. Ta první přišla v 53. minutě, kdy mladík Eriksen napřáhl zpoza šestnáctky a nádhernou střelou poslal míč do pravého růžky brány. Ani ne za deset minut se skóre měnilo znovu. Pas Alderweirelda propadl až na Boerrigtera, který z poměrně velkého úhlu nedal svou dělovkou gólmanovi Meeritsemu šanci.

Ajax se fotbalem skutečně bavil a ihned vzápětí přidal i třetí branku. Tentokrát bránící hráči zapomněli na kanonýra Sigthórssona, který měl už snadnou práci. V 71. minutě své konto islandský útočník po přesné dalekonosné ráně zdvojnásobil a o vítězi už nebyl ani sebemenší pochyb. Vitesse se v samotném závěru povedlo alespoň korigovat. Wilfried sice orazítkoval pouze tyčku, k dorážce se ale dostal Alexander Büttner, jenž poslal míč do prázdné brány.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
naheCZ

Snad už Kalas nastoupí

Reagovat
smazaný uživatel

nedávaj to nekde ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele