základní část, 15. kolo
03.12.2011 20:45 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

AFC Ajax - SBV Excelsior 4:1

Úkol splněn! Ajax proti předposlednímu Excelsioru nepřipustil žádné zaváhání a na své konto si připsal vítězství 4:1.

Obrovský výkonnostní rozdíl mezi oběma celky byl vidět už od samotného počátku. Ajax držel povětšinu času míč na svých kopačkách, zatímco hostům jej půjčoval jen ve výjimečných případech. A hned ze své první šance pak také udeřil. Eriksen geniálním lobem přes obránce vybídl ke skórování stopera Jana Vertonghena, který nabídnuté příležitosti patřičně využil.

Domácí fotbalisté ale podle očekávání pokračovali v nastoleném trendu i po vstřelení branky. Své vedení mohli dokonce brzy navýšit. Sulejmaniho střelu gólman de Ruiter pouze vyrazil, k dorážce se dostal Lodeiro a nebezpečně vypálil, nakonec ale z celé šance vybojoval jen roh. V 21. minutě se naopak blízko vyrovnání ocitl Te Vrede, na centr Maatsena ovšem jen těsně nedosáhl.

Poté se bohužel hrálo dlouhou dobu bez nějakých zajímavých momentů. Až sedm minut před přestávkou přinesl pořádnou dávku vzruchu do hry hostující Samuel Scheimann. Ten naprosto nevybíravě zajel do Sulejmaniho a za svůj ostrý skluz viděl pochopitelně červenou kartu.

Ajax dokázal početní výhody okamžitě využít. Janssen zahrál přímý kop, svým centrem ve vápně našel hlavu Vertonghena, který vsítil druhý gól. Excelsioru se ale povedlo velmi brzy snížit. Z pravé strany nacentroval míč na zadní tyč Te Vrede, k hlavičce se dostal Maatsen a úspěšně zakončil.

Druhé dějství začalo drtivým tlakem Ajaxu, který hned dvakrát zahrozil. Nejprve po pěkném sólu zakončil nepřesně Ebecilio, krátce na to si nevedl o moc lépe ani Vertonghen. Střelecká nemohoucnost domácích fotbalistů pokračovala až do 63. minuty, kdy se v šestnáctce skácel teatrálně k zemi Lodeiro a rozhodčí Liesveld odpískal pokutový kop. Ten se štěstím proměnil Miralem Sulejmani.

O pět minut později se podařilo svěřencům trenéra De Boera své vedení navýšit už na 4:1. Krásnou střelou z přímého kopu se prosadil Nicolás Lodeiro. Ani u čtyř gólů nemuselo zůstat dlouho, jenže Ligeonovi se povedlo nastřelit pouze tyčku, Klaassena pro změnu výborně vychytal de Ruiter. Další branky se už diváci nedočkali.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele