základní část, 22. kolo
19.02.2012 14:30 CET
4 : 1
(3:0)

Reportáž

AFC Ajax - NEC Nijmegen 4:1

Ajax se po několika kolapsech snad konečně probudil ze zimního spánku a dokázal v Eredivisii podruhé za sebou zvítězit. Díky zaváhání ostatních favoritů na čele se jeho ztráta na vedoucí duo snížila už na pět bodů a loňský mistr je tak opět ve hře o titul. Jeho cesta Evropskou ligou už ale asi skončí příští týden, v prvním duelu se silným Manchesterem United prohrál doma 0:2 a musel by se asi stát zázrak, aby ještě holandský celek postoupil.

Nijmegen se stále nachází na čtrnáctém místě tabulky se třiadvaceti body a díky skvělému začátku týmů hrajících o sestup se musí bát o svou prvoligovou příslušnost. Před šestnáctým barážovým místem Venla má pouze čtyřbodový náskok. V nedělním utkání nestačil na svého soupeře téměř v ničem a mohl být ještě rád, že prohrál jen o tři trefy. Domácí rozhodli o své výhře už v úvodní desetiminutovce, kde se trefili hned dvakrát.

Hrdinou zápasu se stal Dmitrij Bulykin, který vsítil dvě trefy do půl hodiny hry. Tu první zaznamenal už v 5. minutě, kdy si po krásném centru Luuka De Jonga udělal místo v pokutovém území a prudkou ranou k pravé tyči nedal gólmanovi Gáboru Babosovi žádnou naději. O tři minuty později ho napodobil Jan Vertonghen, který po rohovém kopu Arase Ozbilize a hlavičce De Jonga dorážel balón za čáru zcela osamocen.

Ozbiliz byl i u třetí branky domácích ve 27. minutě. Krásnou kolmicí uvolnil Bulykina, který se z deseti metrů nemýlil a dal Ajaxu gólovou pojistku. O něco později pálil těsně vedle tyče Christian Eriksen, následně zmařil Babos šanci Bulykina na hattrick, když jeho tvrdou střelu vyrazil pěkně kolem tyčky. Čtvrtý zásah domácí přidali po rohovém kopu Eriksena, přesnou hlavičku totiž zaznamenal De Jong.

Nijmegrn začal tlačit až v závěrečné dvacetiminutovce. Nejprve snížil, po přihrávce Lasse Schöneho tečoval balón za gólmana Kennetha Vermeera obránce Rens Van Eijden. Schöne se následně dostal ještě do jedné větší možnosti, ovšem Vermmer byl tentokráte úspěšný a výsledek se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ajax určite vyhrá tip : 4-0

Reagovat
smazaný uživatel

Trochu si protiřečí...

tady píšou MU byl v zápase lepší, v hodnocení tohoto utkání ale psali, že byli vyrovnaní.

Jinak tohle ajax zvládne, aspoň 2:0

Reagovat
Zajda

Jde o osobní názor. Ohlédnutí za utkáním AFC vs UNITED psal někdo jiný. Podle mě měl Manchester ze hry více a proto jsem napsal, že byl lepším týmem.

Reagovat
smazaný uživatel

já jsem fanoušek ajaxu takže to neumím zhodnotit objetkivně

Reagovat
smazaný uživatel

1:1 Ajax je marnej

Reagovat
smazaný uživatel

ale prd, Ajax vyhra 3:1

Reagovat
afc ajax

ty si marnej

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele