základní část, 30. kolo
15.04.2012 14:30 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

AFC Ajax - BV De Graafschap 3:1

O záchranu bojující De Graafschap nekladl v Amsterdamu příliš odporu, a ačkoli zaznamenal čestný úspěch v podobě snižující branky ze závěru první půle, na body mu to nestačilo. Ajax si díky pohodlnému vítězství 3:1 upevnil svou vedoucí pozici a na ostatní soupeře má šestibodový, respektive sedmibodový náskok.

Ajax první poločas zcela jasně ovládal a bez větších problémů si dokráčel pro pohodlné vedení. A do zápasu vstoupil tím nejlepším možným způsobem. De Jong po rychlé akci po pravé straně prostrčil míč na Boerrigtera, který si míč zpracoval na pravačkou a přesnou ránou k tyči nedal brankáři de Winterovi žádnou šanci.

I nadále byl De Graafschap pod neustálým tlakem. Ve 26. minutě mohl přidat druhou branku de Jong, jenže jeho rána se nakonec zastavila o levou tyčku. Hosté zahrozili po brejku El Hassnaouie, jehož centr vybídl Poepona, avšak domácí forvard zamířil jen nad. Ve 39. minutě již domácí navýšili stav.

Aissati skvěle nabil Eriksenovi, který z první po zemi tvrdě vypálil tak, že de Winter kapituloval u tyčky podruhé. Ve 44. minutě bylo o vítězi zápasu prakticky rozhodnuto, jelikož Boerrigter vsítil další gól. Vertonghen to udělal výtečně, přihrál do vápna na volného spoluhráče, který z blízkosti bez stresu skóroval.

Přesto první půle ještě neskončila. Hosté ihned na třetí inkasovaný gól odpověděli. Poepon unikl po levé straně, nacentroval do vápna, kde de Leeuw usměrnil míč hlavou za záda brankáře Vermeera. Ve druhém dějství Ajax kontroloval hru a soupeři prakticky nic nepovolil, přesto již další trefu nepřidal.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat
afc ajax

tak keby velmi chceli tak aj 10 ale asi tak 5:0

Reagovat
smazaný uživatel

Ano tohle si hoši musí užít i kdyby to mělo být jen 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak jsem to trefil i když mě to celkem mrzí...

Reagovat
afc ajax

nevadí

Reagovat
smazaný uživatel

tohle je jasný ajax vyhraje 5 nebo 6:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele