základní část, 33. kolo
01.05.2011 14:30 CET
3 : 2
(1:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - Feyenoord Rotterdam 3:2

Fotbalisté Feyenoordu prohráli překvapivě na půdě Venla a téměř definitivně se tak kolo před koncem mohou rozloučit s bojem o osmé místo zaručující kvalifikaci Evropské ligy. Rotterdamský výběr totiž nyní ztrácí na Heracles již tři body a v příštím kole musí zvítězit, zatímco jeho soupeř prohrál a to celkem velkým rozdílem. Hosté navíc budou mít ještě problémy vůbec uhájit současnou desátou pozici.

Zezadu totiž útočí ještě Nijmegen a v závěrečném kole určitě bude o co hrát. Venlo slaví výhru po velmi dlouhé době a už si může alespoň částečně oddychnout. Před závěrečným kolem si totiž vypracovalo definitivní šestibodový náskok a musí být tedy v klidu. V ofenzivním koncertě dokázalo soupeře překvapit a třikrát si vzalo zpět ztracené vedení. Hrdinou duelu se stal Ahmed Musa.

Ten totiž nejprve vsítil úvodní branku a dvacet minut před koncem vracel domácím vedení trefou na 2:1. Následně sice Feyenoord ještě vyrovnal, avšak deset minut před koncem rozhodl definitivně o výhře Venla Michael Uchebo. Hned na úvod se prezentovalo VVV střelou Daria Vujičeviče, ta šla ovšem nad. Následně na druhé straně zahrozil aktivní Georginio Wijnaldum, s jeho dobrou ranou si ale perfektně poradil gólman Dennis Gentenaar.

Domácí se dostali do vedení deset minut před přestávkou po nádherném sólu Michaela Ucheba z vlastní poloviny. Ten se dostal až ke střele, kterou brankář Erwin Mulder vyrazil jen před sebe a dorážející Musa nemohl minout - 1:0. Na další trefu si diváci museli počkat až do 68. minuty, kdy po centru Diego Biseswara hlavičkoval přesně právě aktivní Wijnaldum. Od této chvíle se začaly dít věci, ve dvanácti minutách padly hned čtyři branky.

V 71. minutě totiž dával na 2:1 svou druhou trefu Musa, který po nádherné přihrávce Uchebeho z vlastní poloviny zamířil přímo do levého dolního rohu. Jenže svěřenci kouče Mario Beena se nechtěli vzdát a čtvrthodiny před koncem opět srovnali, jejich naděje na výhru žila. Po centru Wijnalduma zakončoval tradiční šutér Luc Castaignos. Ale poslední slovo měli přeci jen domácí, když Uchebo po střele Musy dorážel po zemi do dolního rohu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele