základní část, 33. kolo
01.05.2011 14:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

SC Heerenveen - AFC Ajax 1:2

Očekávaný scénář se nakonec přeci jen naplní. Těžký duel na půdě Heerenveenu totiž dokázal Ajax s vypětím všech sil zvládnout, a proto o konečném vítězi Eredivisie rozhodne až úplně poslední kolo. To se proti sobě postaví amsterdamský celek a dosud vedoucí Twente.

Vstup do dnešního zápasu ale favorizovaným hostům doopravdy vůbec nevyšel. Už v 19. minutě totiž inkasovali hodně nečekaný gól. Záložník Mika Väyrynen vypálil z dobrých pětadvaceti metrů a jeho rána s obrovskou dávkou štěstí prošla až do sítě.

Každopádně hosté se z inkasované branky ani v nejmenším nesesypali a už o minutu později byl stav opět nerozhodný. Sulejmani si zpracoval výborný míč od Eriksena a z následného souboje s gólmanem Ellegaardem vyšel vítězně.

Nechybělo zase tak moc a za chvíli se mohlo skóre měnit znovu. Breuer ovšem hlavičkoval těsně nad břevno. Do konce poločasu dal o sobě vědět ještě mladý středopolař Christian Eriksen. Jeho ránu ovšem vychytal připravený Ellegaard.

Těsně po změně stran už měl dánský reprezentant o poznání více štěstí. Ve své gólové příležitosti totiž zachoval klidnou hlavu a v 46. minutě s přehledem rozhodl o vítěze tohoto duelu. Heerenveen ovšem nehodil flintu do žita a hodlal zbytek zápasu Ajaxu ještě pořádně znepříjemnit.

Jeden z jeho z nejlepších momentů přišel v 54. minutě. Narsingh z pravé strany vyslal do šestnáctky výborný centr, Viktor Elm ale hlavičkoval těsně vedle.

Ajax se pochopitelně do žádných bezhlavých akcí nehnal a spíše jen pečlivě bránil a vyčkával. Ani domácí fotbalisté ale přílišnou aktivitou nehýřili, a tak na vyrovnání moc pomýšlet nemohli. Do konce zápasu měl jedinou tutovku už jen Mika Väyrynen, kterého však nakonec stejně vychytal připravený Vermeer.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
afc ajax

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

NeNE 2-1

Reagovat
AjaxFans

nene 1:3

Reagovat
afc ajax

jo jo jo

Reagovat
smazaný uživatel

musíme!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele