základní část, 18. kolo
12.12.2010 12:30 CET
0 : 1
(0:1)
Stadión:
Gelredome, Arnhem

Reportáž

SBV Vitesse - AFC Ajax 0:1

Dnes sice nevyhrál Ajax na půdě Vitesse vysoko 5:1 jako v loňském ročníku, nynější tři body za vítězství 1:0 ale mají pro něj skutečně velkou váhu. Určitě mu totiž mohou pomoci, aby se konečně dostal z krize, která jej trápila v minulých týdnech.

Po nevydařených výsledcích byl v pondělí od týmu odvolán zkušený trenér Martin Jol, a tak amsterdamské borce v Arnhemu vedl nově legendární Frank de Boer. Premiéra mu vyšla velmi dobře.

Jediný gól utkání přišel poměrně brzy. Ajax jej vsítil už v 11. minutě. Demy De Zeeuw našel chytrou přihrávkou na hranici pokutového území nehlídaného mladíka Eriksena, který následně vypálil a gólmana Rooma bez větších potíží překonal.

Až do konce poločasu byli hosté o poznání aktivnější a bez větších potíží si hlídali své vedení, které mohli také několikrát navýšit o další zásah. Blízko byl například Demy De Zeeuw, proti jeho střele ale vytasil Room vynikající zákrok. Vitesse poprvé zahrozilo až těsně před přestávkou. Zpoza šestnácty napřáhnul Davy Propper a gólmana Stekelenburga pořádně vyděsil. Gól však nevstřelil.

Christian Eriksen byl dnes velmi nebezpečný, což potvrdil i těsně po změně stran, kdy donutil Eloye Rooma opět zasáhnout. Na druhé straně hřiště pro změnu zahrozil Dalibor Stevanovič, jenže ani on nedopadnul o moc lépe a z gólu se radovat nemohl.

Vitesse se ale jinak dostávalo do zakončení poměrně ztěžka, a tak není divu, že na nepříznivý stav do konce zápasu už zareagovat nedokázalo. V samotném závěru sice v šestnáctce Ajaxu vznikla nebezpečná skrumáž, ovšem ani z ní domácí fotbalisté nic nevytěžili a po zásluze prohráli.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2 5

Reagovat
afc ajax

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele