základní část, 8. kolo
03.10.2010 16:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - VVV Venlo 3:0

PSV Eindhoven se dostalo po delší době do čela Eredivisie o bod před Ajax, v utkání s podceňovaným Venlem nemělo příliš problémů. Hladce vyhrálo o tři branky a díky kolapsu Ajaxu s Utrechtem se stalo prozatimním lídrem holandské ligy. Nicméně na vyrovnaném čele tabulky to rozhodně není v tuto chvíli rozhodující a PSV nesmí ztrácet body ani v dalším průběhu. O své výhře rozhodlo až ve druhé polovině utkání.

Venlo totiž drželo svým obranným stylem nerozhodný výsledek i deset minut po půli, ovšem poté domácí výběr na Phillips Stadium zasadil první úder a Venlo ve snaze vyrovnat otevřelo více okének v obraně. A toho jeden z největších favoritů na zisk mistrovské trofeje dokonale využil. Venlo proto zůstává na šestnácté barážové pozici a cesta za záchranou rozhodně nemusí být tak snadná, jako tomu nakonec bylo v loňském roce.

Domácí ale mohli vsítit branku už v první půli, kdy na hřišti naprosto dominovali, první vážnější šance si vak vytvořili až po půlhodině hry. Úvodní střelu vyslal přesně ve 30. minutě Jermain Lens z pětadvaceti metrů, avšak gólman Dennis Gentenaar si s jeho pokusem poradil. O pět minut později také skvěle zachytil ránu Balazse Dzsudzsaka z přímého volného kopu. Jenže po pauze na útočné akce soupeře již sám nestačil.

Nejprve si sice poradil s hlavičkou Orlanda Engelaara po rohovém kopu Dzsudzsaka, jenže na další možnost byl krátký. Špatnou přihrávku poslal Ferry De Regt, míče se zmocnil Jonathan Reis a otevřel gólový účet zápasu. Následně se také uchytil jeden ze série rohových kopů Dzsudzsaka, který nacentroval přímo na hlavu Wilfreda Boumy a Venlo bylo téměř bez šance na bodový zisk. Navíc necelou čtvrthodinu před koncem se ukázal v plné parádě opět Reis.

Ještě předtím mohl zakončit pěknou kombinaci s Engelaarem Lens, avšak tentokráte byli hosté ušetřeni. Poté už ale právě Lens nacentroval balón na zadní tyč a tam ho sklepl do otevřené klece do pravého dolního rohu Reis - 3:0. Po reprezentační pauze bude Venlo bojovat o body doma s Alkmaarem, Eindhoven by neměl mít sebemenší problémy na půdě Tilbugu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Stiksxx

Vítej doma Jonathane hlavně už nefetuj a nechlastej,byla by tě škoda

Reagovat
smazaný uživatel

VELKA PRAVDA je to vynikajuci utocnik,len hlava prazdna...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele