základní část, 22. kolo
05.02.2011 19:45 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - ADO Den Haag 0:1

Fotbalisté PSV Eindhoven nezažívají v tuto chvíli úplně úspěšné období a nacházejí se nyní v menší krizi. Po penaltovém rozstřelu s Twente vypadli z národního poháru, teď neuspěli na domácím stánku Philips Stadium s dobře organizovaným Den Haagem a díky brance v nastavení mohou přijít o vedoucí příčku Eredivisie. Nicméně po dvaadvaceti odehraných kolech mají na kontě sedmačtyřicet bodů a v žádném případě nemusí smutnit.

Den Haag v posledním ligovém duelu zvítězil jasně 5:1 v Excelsioru a ukázal, že to letos s útokem na přímou účast v pohárech myslí vážně. Nyní proti největšímu favoritovi celé soutěže dobře bránil a v samém závěru se na něj usmálo štěstí. Díky tomu je v tabulce se ziskem osmatřiceti bodů už pátý a ztráta na první místo se snížila na korálků devět. A v téhle formě to rozhodně nemusí být nesmazatelné manko.

Nicméně domácí to soupeři přeci jen ulehčili, nedokázali si v podstatě vytvořit žádnou kloudnou šanci a byli frustrováni příliš dobrou defenzívou soupeře. V úvodní půl hodině se diváci nedočkali žádné výraznější možnosti. Teprve krátce poté po centru Stanislava Manoleva z pravé strany se nedohodl brankář Gino Coutinho s obráncem Ramonem Leeuwinem, jenomže volný záložník Orgando Engelaar pálil z voleje těsně vedle levé tyčky.

Krátce před poločasem se poprvé ozvali též hosté. Útočnou akci založil Dmitri Bulykin a dostal do velké šance Jense Toornstru, ten ale levačkou o pár centimetrů minul. Poté už spíše úřadovalo PSV. Těsně před přestávkou to pravačkou i levačkou zkusil maďarský záložník Balazs Dzsudzsak, síť ovšem nerozvlnil. Hned po pauze se musel vytáhnout gólman Coutinho, který fantasticky zlikvidoval ránu Erika Pieterse mířenou do horní levé šibenice.

V 54. minutě se předvedl Coutinho znovu, když překvapivý střílený centr Manoleva z pravé strany dokázal na poslední chvíli vytlačit nad břevno. Jenže od této chvíle se domácí umlčeli a i když měli herní převahu, větší možnost ne a ne vypracovat. Doplatili na to ve druhé minutě nastavení, když střídající Charlton Vicento nacentroval z levé strany na vzdálenější tyč Wesleymu Verhoekovi a ten zblízka umístěnou ranou zařídil velké překvapení - 0:1.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
PePiG7

2-0 Toivonen,Dzuzdsak

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele