základní část, 16. kolo
28.11.2010 14:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Utrecht 2:1

Vyrovnané utkání mezi Heraclesem a Utrechtem rozhodla penalta v posledních minutách, která zařídila těsné vítězství domácích 2:1.

Začátek utkání byl velmi opatrný. Oba celky vyčkávali na chybu soupeře a spíše se oťukávala. Po chvilce však přebral domácí celek iniciativu a začal diktovat tempo hry. Z toho vznikla také první větší příležitost o kterou se postaral Overtoom. Ten se dokázal na malém prostoru skvěle uvolnit a vystřelit. K jeho smůla však jeho pokus skončil pouze na břevně hostující branky.

Netrvalo dlouho a do další akce se dostali opět domácí hráči. Tentokrát se na kraji hřiště uvolnil Looms, prošel až k blízkosti pokutového území Utrechtu a chytrým centrem našel nabíhajícího Darla Douglase. Ten si na střílený centr šikovně naskočil a hlavičkovým pokusem vyzkoušel pozornost Vorma v brance hostů. Ten byl však připraven držel tak čisté konto i nadále.

Tím prakticky skončil první poločas a na řadu přišel ten druhý. Ten začal opět opatrně, avšak po pár minutách se začalo hrát. Zajímavá situace se vyrojila v 53. minutě. Domácí zadák Kwame Quansah se díky menší neopatrnosti provinil uvnitř pokutového území proti pravidlům, když zahrál rukou a rozhodčí neváhal ani minutu a nařídil penaltu. K té se postavil Van Wolfswinkel, který však možná díky nervozitě nedokázal trefit branku a nevyužil tak jedinečné možnosti poslat svůj celek do vedení.

Uběhly však pouze dvě minuty a skóre bylo otevřeno. Dalo by se říci, že se potvrdilo pravidlo "nedáš-dostaneš", když se po Douglasově centru z pravé strany prosadil domácí Schut, který si nedokázal se stříleným centrem poradil a zavěsil jej přímo do vlastní sítě.

Domácí bránili své těsné vedení, ovšem Utrecht značně zvýšil obrátky. Hostující hra se zrychlila a také přinesla v 73. minutě zasloužené ovoce. Rychlý Dries Mertens se dokázal uvolnit na ztísněném prostoru a předložil přesnou přihrávkou prakticky stoprocentní šanci volnému Cornelissovi, který přesnou ranou srovnal stav utkání.

Cornelisse však nebyl nakonec hrdinou. V běžící 84. minutě se totiž individuálně prosadil domácí Birger Maertens, když utekl všem zadákům hostujícího celku a právě Cornelisse jej srazil k zemi způsobem, který rozhodčí posoudil jako nedovolený a nařídil pokutový kop. K tomu se postavil sebevědomý Willy Overtoom a tvrdou ranou rozhodl, že tři body zůstanou na domácím stadionu za těsné vítězství 2:1.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele