play off o Evropskou ligu - semifinále - 1. zápasy
19.05.2011 20:45 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Heracles Almelo - FC Groningen 3:2

Fotbalisté Hearclesu dokázali v prvním duelu navázat na dobré výkony a domácím fanouškům splnili první sen. Dokázali těsně zdolat Groningen a jejich naděje na postup se rapidně zvýšila. Groningen tak musí v odvetném utkání soupeře porazit, aby si ještě vymodlil případný třetí zápas. Diváci na stánku v Almelu viděli vskutku velmi ofenzivní fotbal a musela je předvedená hra obou výběrů náramně bavit.

Nicméně branky byly k vidění v rozmezí několika minut. Nejprve totiž padly hned tři během úvodních sedmnácti minut, další dvě se urodily v rozmezí dvou minut okamžitě po přestávce. Domácí dvakrát vedli o dvě trefy, ovšem hned za minutu hosté snížili a jejich naděje stále žila. Domácí se dostali do vedení už v 6. minutě zásluhou Samuela Armenterose, za dalších deset minut ho napodobil Darl Douglas.

Jenže svěřenci kouče Pietra Huistry se klasicky nevzdali. Neuběhla ani celá minuta a stoprocentní možnost proměnil Jonas Ivens. Poté oba celky pokračovaly v ofenzivním koncertu a k vidění bylo vskutku mnoho výpadů, další trefa se ale urodila až deset minut po přestávce. Hrdinou utkání se stal právě švédský teprve dvacetiletý mladík Armenteros, který naprosto chladnokrevně pokořil brankáře Luciana da Silvu potřetí v duelu.

Za půl minutu ale mohli diváci na náskok zapomenout, když Leandro Bacuna ještě dal svému výběru naději a opět snížil. Hosté sice pak tlačili, bez forvarda Tima Matvze však vyhrávat nedokážou. K tomu museli v samém závěru spolknout ještě jednu hořkou pilulku. V 87. minutě totiž obdržel druhou žlutou kartu Maikel Kieftenbeld a jeho odchod tři minuty před závěrečným hvizdem definitivně zmařil naděje Groningenu na úspěch.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
fantomas

Neexistuje nic než postup do EL! Pride of the North!!!

Reagovat
fantomas

Luciano se teda na play-off zase skvěle vyspal...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele