základní část, 23. kolo
12.02.2011 19:45 CET
2 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - Heracles Almelo 2:1

Tak se to rotterdamskému celku přeci jen povedlo a dokázal konečně dosáhnout na první tři body v jarní části. Dotáhl se tak bodově na svého sobotního soupeře z Heracles a nyní se alespoň lehce oddálil záchranářským příčkám. Domácí po dvou prohrách a dvou remízách konečně těsně zvítězili a patří jim nyní v tabulce čtrnácté místo. Heracles si udrželo třináctou pozici, nicméně situace se díky prohře lehce zkomplikovala.

Domácí šli do vedení krátce po odehrané čtvrthodině a náskok pojistili po půl hodině hry, jenže o tři body se nakonec museli dlouho strachovat. Heracles totiž ještě dokázalo snížit gólem do šatny v pětačtyřicáté minutě. Jenže další trefa se už neurodila a Feyenoord tak šel poprvé do kabin spokojeněji. Úvodní čtvrthodina diváky příliš nenadchla a oba celky se spíše oťukávali, teprve poté se protrhl se šancemi i brankami pytel.

Nejprve v 16. minutě vyslal kroucenou střelu Diego Biseswar a obránce Mark Looms tečoval balón směrem k brance, ovšem gólman Remko Pasveer dokázal konečky prstů vyrazit balón mimo. Jenže o dvě minuty později už byl krátký. Po centru Biseswara se opřel do voleje Ryo Miyaichi. Japonský mladík, který ve Feyenoordu hostuje ze slavného Arsenalu Londýn, zamířil přímo do horního rohu a rozjásal tak početnou návštěvu na stánku De Kuip.

Za patnáct minut se opět ukázal Biseswar, který provětrával obranu soupeře neustále. Ten se krásně uvolnil a levačkou vymetl všechny pavouky v levé šibenici, Pasveer byl bezmocný - 2:0. V druhé minutě nastaveného času krásně zakroutil balón přes obranu z přímého volného kopu asi z osmnácti metrů Mark-Jan Fledderus přímo do pravého horního rohu a plamínek naděje se rozhořel- 2:1. Nicméně po pauze se spíše bránilo, a proto už diváci neviděli žádnou brankou.

V 56. minutě skvěle zasáhl domácí gólman Erwin Mulder proti přízemní ráně levačkou Evertona. V samém závěru si gólman Pasveer poradil s nebezpečnou hlavičkou Luca Castaignose, na druhé straně zahrozil osm minut před koncem Birger Maertens, stav se už však nezměnil. V příštím kole si hosté pokusí napravit reputaci na půdě Utrechtu, Feyenoord čeká těžký duel na půdě rozjetého Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele