základní část, 9. kolo
16.10.2010 20:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Twente 0:1

Dlouho to vypadalo, že Feyenoord snad konečně překvapí velkého favorita a vybojuje alespoň cenný bod, ovšem naděje se ve vyrovnaném zápase rozplynula v závěrečné čtvrthodině. Hosté sice byli mírně lepší, do té doby by však zápasu zřejmě slušela remíza. Avšak Twente ukázalo svou sílu a dvanáct minut před koncem vsítilo rozhodující branku. V tabulce tak alespoň do neděle zůstane na druhém místě o bod za Ajaxem, Feyenoord je až čtrnáctý.

Twente tak zcela napravilo debakl z Ligy mistrů a nyní půjde do dalších duelů s velkou motivací. Feyenoordu naopak hrozí, že přijde o současného trenéra a že při dalších případných ztrátách naprosto zhasne jeho naděje na boj o pohárovou Evropu. A kdyby hrál takto slavný celek pouze o záchranu, asi by se to v příští sezóně neobešlo bez čistky v hráčském kádru. Twente vstoupilo do zápasu lépe a bylo aktivnějším celkem první půle.

Po dvaceti minutách hry si hosté vypracovali první vážnější možnost. Theo Janssen nacentroval balón do vápna na Marca Janka, ovšem jeho dobrý pokus dokázal s bravurou zlikvidovat gólman Rob van Dijk. Stejní dva hráči to zkusili deset minut před přestávkou. Na rohový kop Janssena si na zadní tyči naskočil Janko, jenže tentokráte proti úvodní brance bylo břevno. K následné dorážce se sice ještě dostal Nacer Chadli, jenže v jasné možnosti slabě vystřelil přímo do náruče Roba van Dijka.

Ke konci půle vymyslel aktivní Janssen další hezkou akci, kterou zakončoval Douglas, jenže jeho projektil šel příliš vysoko. Pět minut po pauze zahrozil Janko z přímého volného kopu, Van Dijk ale i tentokráte balón zkrotil v rukavicích. Feyenoord v podstatě poprvé vážněji zahrozil v půlce druhého dějství, kdy z dobrých dvaceti metrů vypálil Georginio Wijnaldum. Jenže balón se těsně stočil vedle levé tyče.

O něco později na druhé straně stál Ruiz v tváří tvář van Dijkovi, ale ani v této pozici brilantního gólmana nepřekonal. Hosté se nakonec dočkali v 78. minutě. Po účelné ose Douglas - Janssen - Ruiz se dostal balón až k Landzaatovi a ten střelou z dvanácti metrů poslal balón za záda van Dijka. Ke konci se pokusil ještě srovnat po centru Leroye Fera střídající Fedor Smolov, jenže branku netrefil a Twente tak vybojovalo všechny body.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
AjaxFans

Jasná 2

Reagovat
afc ajax

tažká dvojka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele