základní část, 25. kolo
27.02.2011 14:30 CET
5 : 1
(2:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 5:1

Feyenoord Rotterdam udělal veledůležitý krok k záchraně. V domácím utkání s Groningenem se očekával vyrovnaný průběh, rotterdamští fotbalisté ale vzali otěže pěvně do svých rukou a zvítězili skutečně ve velkém stylu. Vítězství v poměru 5:1 hovoří za vše.

Více než čtyřicet tisíc diváků si celý zápas určitě patřičně vychutnalo. Feyenoord totiž předvedl hotové galapředstavení a gólů mohl vstřelit ještě víc. Řadu svých šancí ale nedokázal proměnit. Jedna z nich přišla už v úvodní desetiminutovce. Po výborném centru Miyaichiho ale pálil útočník Castaignos vedle. Ve 23. minutě byl japonský mladíček Miyaichi vidět znovu. Tentokrát připravil palebnou pozici pro Wijnalduma, který si už věděl rady.

O osm minut později 20letý středopolař rozšířil své střelecké konto o další zářez. Zhruba ze čtrnácti metrů propálil vše, co mu stálo v cestě. Feyenoord byl očividně lepším celkem na hřišti, i přesto ale ještě před přestávkou nechal Groningen snížit opět na rozdíl jediné branky. Nepovedenou přihrávku Swertse vystihl Pedersen a pelášil sám na gólmana Muldera. Nabídnuté příležitosti využil a vstřelil gól.

Brzy po změně stran ale znovu udeřili domácí fotbalisté. Výborně hrající Miyaichi byl v pokutovém území faulován, a tak se kopala penaltu. Její exekuce se ujal Wijnaldum a přesně mířenou střelou zkompletoval svůj hattrick.

Blízko snížení byl Groningen v 73. minutě, kdy nejprve musel Mulder vyrazit střelu Enevoldsena a následně výborně zlikvidoval taktéž dorážku Tadiče. Veškeré naděje hostů pohřbil o deset minut později svým čtvrtým gólem, opět z penalty, záložník Wijnaldum. Utrpení Groningenu ale ještě nebylo ani zdaleka u konce. Na konečných 5:1 totiž pečetil dalekonosnou skákavou ranou obránce Ron Vlaar.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Filip12

wIJNALDUM TEĎ NA TO ČUMIM 4 GÓLY z NĚJ BUDE NOVÝ Basten

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele