základní část, 16. kolo
28.11.2010 12:30 CET
2 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - ADO Den Haag 2:1

"Chceme všem naším fanouškům ukázat, že nás konečně nezajímá nic jiného, než kvůli nim získat tři body." To byla slova kouče Maria Beena před nedělním duelem se silným Den Haagem. A Feyenoord ukázal, že bojovat přeci jen umí. I přesto, že na stánku De Kuip prohrával a vypadalo to, že opět odejde s prázdnou, tak duel díky dvěma brankám v druhém dějství otočil. A v samém závěru si těsný výsledek již pohlídal.

Feyenoord tak opustil šestnácté barážové místo a poslal na něj nováčka z Excelsioru. Domácí jsou patnáctí se ziskem šestnácti bodů a právě tato výhra jim může dát nová křídla. Naopak Den Haag přišel o možnost přiblížit se přímém postupu do pohárové Evropy a s pětadvaceti body okupuje po šestnácti kolech sedmé místo. Přitom hosté dali soupeři úvodní branku do šatny, během necelé čtvrthodiny v druhém dějství již však prohrávali 2:1 a tento stav zůstal.

Do zápasu vstoupil lépe Den Haag. Po centru Františka Kubíka se opřel do voleje pozdější smolař Aleksandar Radosavljevič, avšak gólman Rob van Dijk si s jeho pokusem poradil. Na druhé straně poprvé zahrozil Jerson Cabral, jenže tyč o pár centimetrů minul. Domácí si od této chvíle vytvořili mírný tlak. Nejprve vypálil z dvaceti metrů Diego Biseswar, avšak gólman Gino Coutinho vytáhl brilantní zákrok.

Coutinho zlikvidoval také hlavičku Georginio Wijnaldum po centru Biseswara. Avšak smůlu rotterdamského celku podtrhla v poslední minutě prvního poločasu trefa tradičního ostrostřelce Dmitrye Bulykina. Po přihrávce Kubíka se ocitl ruský kanonýr ve vápně a střelou nad rukavice gólmana van Dijka otevřel stav - 0:1. Jenže domácí se v kabině vzpamatovali a po dvou minutách hry bylo opět srovnáno.

Po rohovém kopu Cabrala byl pod tlakem Luca Castaignose již zmiňovaný Radosavljevič a nešťastně hlavou poslal balón do vlastní sítě. V 59. minutě se ukázal v plné parádě opět Castaignos, který po milimetrové přihrávce Karima El Ahmadiho poslal míč pohodlně za záda brankáře Coutinha. Následně Coutinho skvěle zasáhl proti střele Biseswara. Na druhé straně měl na svědomí jedinou vážnější akci hostů Christian Kum, jeho ránu z dvaceti metrů ale ukryl van Dijk do náručí a výsledek se až do závěrečného hvizdu nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele