základní část, 24. kolo
18.02.2011 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - Heracles Almelo 1:1

V předehrávce dvacátého čtvrtého kola se nakonec přeci jen urodilo jedno malé překvapení. Utrecht sice v utkání proti Heraclesu dlouhou dobu kraloval po gólu Van Wolfswinkela, jenže v samotném závěru inkasoval na konečných 1:1 a počtvrté v řadě tak pouze remizoval.

Domácím fotbalistům se ale povedl skutečně výborný vstup do zápasu a velmi brzy se zapsali do statistik utkání. Úvodní branka padla již ve 3. minutě. V tomto momentu opět zafungoval spolupráce útočné dvojice Mertens - Van Wolfswinkel. Prvně jmenovaný poslal nizozemského kanonýra do úniku, který se ocitl tváří v tvář gólmanovi Pasveerovi a s velkou jistotou hostující brankářskou jedničku přeloboval.

Ke konfrontaci těchto dvou hráčů došlo znovu zhruba po půlhodině hry. Tentokrát už ale Van Wolfswinkel na Pasveera nevyzrál. Ten totiž předvedl dobrý zákrok a jeho nebezpečný pokus dokázal zneškodnit. Heracles mohl ovšem ještě v první v půli vyrovnat. Velmi blízko byl útočník Everton, který se dostal v pokutovém území k zakončení, jenže jeho střela nakonec orazítkovala pouze břevno.

Po změně stran se rozhodně nehrál žádný líbivý fotbal, který by diváky bavil. Šancí bylo jako šafránu, a tak je pochopitelné, že ani skóre se nemohlo nějak často měnit. Jeden ze světlejších okamžiků měl domácí záložník Duplan, který předvedl oku lahodící sólo, dostal se až na hranici pokutového území, odkud tvrdě vypálil. Remko Pasveer ale vytasil pohotový zákrok a míč vyrazil do bezpečí.

Utrecht si své vedení v poklidu hlídal, z ničeho nic ale Heracles v 89. minutě udeřil. Po centru Breukerse vystřelil do pravého dolního rohu brány Ellery Cairo a gólman Vorm už míč zastavit nedokázal. Utrecht se tak musel smířit pouze s další remízou.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele