základní část, 30. kolo
10.04.2011 14:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 0:4

Fotbalisté Feyenoordu dokázali nemožné a na půdě Utrechtu předvedli výkon, za který by se nemusel stydět ani vedoucí celek Eredivisie Twente. Hosté totiž ještě chtěli živit naději na kvalifikaci o Evropskou ligu a to se jim vskutku povedlo náramně. V tabulce se posunuli již na jedenácté místo tabulky se ziskem sedmatřiceti bodů a na osmý Utrecht ztrácí už jen čtyři body. Což se rozhodně ve zbývajících pěti kolech dá dohnat.

Feyenoord šel do vedení už v 8. minutě, kde se trefil Leroy Fer. Jeho start byl k tomu před duelem ohrožen kvůli lehkému zranění, nakonec však Fer předváděl na hřišti famózní výkony. Po půl hodině hry ho doplnil Kelvin Leerdam a rotterdamský výběr pokračoval v tlaku i po přestávce. Po hodině hry dostal domácí definitivně do kolen Diego Biseswar a v polovině druhého dějství upravil stav na 4:0 Georginio Wijnaldum.

Avšak výsledek je pro nakonec domácí přeci jen trochu krutý, herně totiž diváci sledovali velmi vyrovnanou partii. Hosté byli stoprocentně produktivní a využili každého zaváhání sebevědomého celku. Hned v první šanci zápasu neuhlídala obrana Utrechtu Fera a ten po načechraném rohovém kopu Diego Biseswara zamířil hlavou přesně. Hosté od této chvíle tlačili a nakonec ve 32. minutě vsítili druhou trefu.

Ještě předtím sice dokázal na druhé straně gólman Erwin Mulder precizně chytit ránu Driese Mertense. Hned na to ale napálil tvrdou ránu břevno Ryo Miyaichi a poté se svěřenci kouče Mario Beena mohli radovat opět po rohovém kopu. Ten zahrál Miyaichi a i tentokráte vyskočil nejvýše do vzduchu hostující hráč, Leerdam hlavou rozvlnil síť podruhé. Domácí frustrováni tímto výsledkem se zmohli pouze na kritiku rozhodčího Base Nijhuise.

A V 58. minutě inkasovali potřetí. Úchvatné sólo předvedl Diego Biseswar, který prokličkoval obranou Utrechtu a dostal se až před gólmana Worma, kde mířenou ránu trefil přesně horní růžek. Naprosto zdecimovaný Utrecht zcela neuhlídal situaci ještě v 65. minutě, kdy centr do vápna odvrátil Kevin Strootman pouze k aktivnímu Wijnaldumovi a ten naprosto bez nervů uklidil balón do dolního rohu Wormovi branky - 0:4.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele