základní část, 22. kolo
06.02.2011 14:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

FC Utrecht - FC Twente 1:1

Fotbalisté Twente nedokázali využít zaváhání PSV a pouze se bodově dotáhli na svého největšího rivala, navíc zůstávají o skóre na druhé pozici. Na druhou stranu nemusí být Enschede s jedním bodem zklamáno, Utrecht totiž před vlastními fandy předvádí vskutku skvělé výkony.

V nedávné době zde zdolal přesvědčivě Ajax i Groningen, takže čelní týmy Eredivise. Utrechtu v tuto chvíli patří osmé místo se ziskem čtyřiatřiceti bodů, s touto formou jistě chce být ještě o něco výše. V duelu s Twente sahal i po třech bodech a po poločase dokonce vedl, soupeř dokázal nakonec alespoň vyrovnat a zaručil tak výběru Tona du Chatniera první ztrátu v domácím prostředí v jarní části sezóny.

Hvězdou zápasu se stal mladičký útočník Leon de Kogel, který vsítil jedinou trefu svého celku a k tomu díky fantasticky rychlým průnikům pravidelně pronikal do vápna soupeře. Po úvodní nepříliš zajímavé dvacetiminutovce právě Kogel se dostal po dlouhém sprintu do vápna Twente a tvrdě vypálil pravačkou, avšak brankář hostů Nikolay Mihailov držel dobře. O sedmnáct minut později už byl i zkušený gólman na jeho dravé mládí krátký.

V 37. minutě totiž devatenáctiletá vycházející hvězda obdržela dárek v podání přízemního centru Nany Asareho z právě strany a Kogelovi stačilo uklidit balón do levého dolního rohu - 1:0. Těsně před přestávkou se pokusilo Enschede srovnat, pokus Marca Janka ale celkem snadno zlikvidoval srážce Michael Worm. Jenže pět minut po pauze po chybě utrechtské obrany bylo srovnáno. Nacer Chadli unikl všem na hranici pokutového území a tvrdou střelou do pravého horního rohu vyrovnal stav.

O čtyři minuty později mohl domácím vrátit vedení Edouard Duplan, jenže skvělý Mihailov se včas zatáhl a protihráčův lob uklidil do bezpečí. Čtvrthodiny před koncem měl blízko k brance stejný hráč, nicméně po rohu Driese Mertense nedokázal svou hlavičku umístit přesně. V závěrečné čtvrthodině se Twente zaměřilo hlavně na obranu a nechtělo přijít alespoň o cenný bod, Utrecht tak vskutku ukázal svou ohromnou sílu před vlastními fanoušky.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
PePiG7

1-1 Duplan-Chadli

Reagovat
afc ajax

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Po včerejšim zaváhání PSV má Twente možnost dostat se na první místo.Přestože to v Utrechtu nebudou mít vůbec lehké,nakonec vyválčí 3 body

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele