základní část, 29. kolo
03.04.2011 12:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - ADO Den Haag 2:3

O evropské poháry bojující Utrecht zaznamenal v nejnevhodnější dobu porážku 2:3 s Den Haagem, a protože sedmá Roda v sobotu dokázala divoce zvítězit 5:4 na půdě Willem II, ztrácí domácí celek na tohoto soupeře již šest bodů. Hosté přitom hráli posledních patnáct minut o deseti, i tak se mu však nepříznivý stav obrátit nepodařilo.

Ve 24. minutě musel domácí brankář Vorm vytěsňovat povedenou střelu Bulykina do zámezí, až šest minut poté si také Utrecht vytvořil vůbec svou první šanci v utkání, jenže Asare pálil z voleje jen vedle brány. Ve 33. minutě přišla na řadu druhá příležitost domácího celku a ta již skončila brankou.

Zařídil jí Duplan, který se nejlépe zorientoval v pokutovém území a poprvé překonal hostujícího gólmana Coutinha. Ovšem za dalších pět minut bylo již srovnáno. Toornstraova přihrávka našla Vicenta a ten našel místo u levé tyčky Vormovy brány. Domácí následně nezachytili úvodní čtvrthodinu ve druhé půli a soupeř se radoval ze dvou rychlých gólů.

Ten první si v 62. minutě na své konto připsal úplně volný Radosavljevič, který hlavou pohodlně usměrnil do brány centr Verhoeka. A o čtyři minuty později skóroval chladnokrevně z penalty Bulykin poté, co rozhodčí Braamhaar nařídil rozehrání z bílého puntíku za faul Cornelisseho na Vicenta, jehož držel za dres.

Aktivní Vicento si bohužel pokazil dobře odehraný zápas vyloučením ze 75. minuty. Přitom červenou kartu obdržel naprosto zbytečně, něco si horlivě vyřizoval s protihráčem Schutem, oba do sebe dokonce narazili rameny a došlo k potyčce. Protože už však hostující forvard jednu žlutou měl, proměnila se ta druhá v rudou barvu.

Naštěstí pro Den Haag nemělo oslabení vliv na konečném faktu zisku tří bodů. Utrecht totiž dvoubrankové manko dokázal jenom stáhnout snižujícím gólem ze 77. minuty, tedy jen chviličku po červené kartě. Jenže Strootmanova přesná střela byla vlastně k ničemu, domácí totiž ve zbytku zápasu již síť nerozvlnili.

Autor: Patrik Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele