základní část, 4. kolo
29.08.2010 14:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Twente - FC Utrecht 4:0

Marc Janko a Luuk de Jong rozhodli o vysokém vítězství obhájce titulu Twente Enschede nad Utrechtem. Oba hráči zaznamenali po dvou brankách a byli tak hlavní strůjci drtivého vítězství 4:0. Obranu Utrechtu se ale podařilo zlomit až po hodině hry.

Twente mělo v prvním poločase jasnou převahu, ale obrana Utrechtu dlouho vytrvávala, a pokud přeci jenom polevila, tak vše vyřešil brankář Michel Vorm. Obhájce prvenství si musel na gólové hody počkat až do druhého poločasu.

Odpor hostující defenzívy se zlomil až po hodině hry. Marc Janko prokázal své střelecké kvality, když na centrovaný balón vyskočil nejvýše a přesnou hlavičkou otevřel skóre utkání - 1:0 pro Twente. V 72. minutě si Marc Janko naskočil na další centrovaný míč a znovu hlavou překonal po druhé bezmocného Vorma - 2:0. Situace hodně připomínala první gólový moment. Janko měl prsty i ve třetí brance. Znovu si dobře naskočil na povedený centr ale tentokrát nehlavičkoval na branku, ale sklepával míč ještě lépe postavenému de Jongovi, který nekompromisně zblízka zakončil - 3:0.

Gólová smršť se zastavila až v 84. minutě, svojí druhou branku v zápase také zaznamenal Luuk de Jong. Jakým způsobem však dosáhl čtvrté trefy, budí obrovský respekt - de Jong předvedl famózní sólo, kdy doslova vykoupal celou obranu Utrechtu, brankář Vorm neměl žádný nárok, spíše jen mohl "poděkovat” své obraně. Další branky už se diváci nedočkali, Twente mohlo slavit naprosto zaslouženě drtivé vítězství 4:0.

Autor: Ondřej Linhart / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele