základní část, 5. kolo
12.09.2010 16:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Groningen - FC Utrecht 1:0

Groningen v utkání s Utrechtem po většinu času dominoval, o jeho výhře ale rozhodl až pokutový kop v závěru zápasu. Utrecht má v letošním ročníku problém v ofenzívě, proto se nachází až ve druhé polovině tabulky. V souboji s Groningenem si nedokázal ani vypracovat nějaké slibné příležitosti a spíše se musel bránit. Groningen se tak zůstal na čtvrtém místě a na svém kontě má úctyhodných jedenáct bodů, Utrecht je se šesti jedenáctý.

Groningen tak zatím překvapuje všechny a drží si neporazitelnost, vážně se proto hlásí do boje o mistrovskou trofej. Zatím ale nesmíme předbíhat, ty nejtěžší okamžiky ho ještě čekají a penalty v důležitých momentech se nerodí jen tak každý den. Domácí se ukázali hned v první minutě, kdy do vápna skvělým průnikem pronikl Leonardo Bacuna, jenže z deseti metrů nedokázal hostující branku trefit.

Poté v zelenobílém dresu pálil těsně nad Tom Hiariej, ovšem následně se musel blýsknout gólman Groningenu Luciano. Nejprve sice zachyboval, když minul střílený centr Rickyho van Wolfswinkela, avšak hned na to ho dokázal včas poslat do zámezí skvělým přesunem k druhé tyči. Těsně před půlí mohli jít domácí do vedení hned dvakrát, jenže se jim to nepovedlo. Leonardo Bacuna totiž pálil prudce nad branku.

V nastaveném čase úvodního dějství ho ještě následoval Nicklas Pederson, když naprosto osamocen selhal proti skvělému gólmanovi Michaelu Vormovi. Domácí byli polití živou vodou a v ofenzivním koncertě pokračovali i po přestávce. K tyči se pokusil zamířit Van Wolfswinkel, jenže o pár centimetrů příjemné místo minul. Duel se pomalu chýlil ke konci, před pokutovým kopem ještě hlavičkoval dobře Dusan Tadič, mířil ale nad branku.

Šest minut před závěrečným hvizdem fauloval Michael Silberbauer v pokutovém území střídajícího Tima Matavze a sudí byl nekompromisní - penalta a žlutá karta. K té se postavil Andreas Granqvist a neměl sebemenší problém. Groningen si tak tři body zcela zasloužil a může dále snít o mistrovském titulu. V příštím kole se bude prát o další body doma s nováčkem z Excelsioru, Utrecht v domácím prostředí vyzve Venlo.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Mircu5

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Congarts

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele