základní část, 5. kolo
11.09.2010 18:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

AFC Ajax - Willem II 2:0

Očekávaný výprask Willemu se nakonec nekonal. Ajax totiž neměl svůj den a proti poslednímu celku Eredivisie se protrápil jen ke dvougólové výhře. Oba góly navíc vstřelil Luis Suárez z penalty.

Žádné střelecké představení se sice nekonalo, i přesto ale mohli odcházet domácí fanoušci i hráči domů spokojeni. Povinný zisk tří bodů byl splněn, cesta k nim ale nebyla tak jednoduchá, jak všichni předpovídali a očekávali.

Hned na začátku Tilburg jasně ukázal, že tentokrát by nemusel být jeho výkon tak zoufalý, jako v minulých kolech. Také první šance patřila právě jemu. Levčenko hlavičkoval po Lampiho centru nebezpečně, jenže nakonec nepochodil, jelikož mu scházela přesnost.

Hosté byli po celou dobu zápasu pod permanentním tlakem, přesto ale Ajax nedokázal nijak výrazně své převahy využít. V 18. minutě mohl otevřít skóre ofenzivní záložník De Jong, ovšem gólman Maenpaa si dokázal s jeho střeleckým pokusem poradit. O patnáct minut později už Willem tolik štěstí neměl. Swinkels fauloval v šestnáctce Enoha a rozhodčí posoudil celou situaci za penaltovou. Pokutový kop proměnil s velkou jistotou Luis Suárez.

Uruguayský kanonýr si do svých statistik mohl udělat další čárečku v 53. minutě. Tentokrát zařídil Ajaxu penaltu levonohý obránce Anita, na něhož si vyšlápl Biemans. Gólman Maenpaa sice dokázal vystihnout směr, přesto ale na Suárezovu střelu nedosáhl a míč skončil v síti.

I zbytek zápasu jednoznačně patřil domácím. Fanoušci očekávali, že přidají další branky, ovšem jejich gólostroj se jaksi zadrhnul. Hattrick mohl dokonat například Suárez, se svou dalekonosnou střelou ale na brankáře Maenpaa nevyzrál. Krátce na to mohl rozvlnit síť také Urby Emanuelson, jenže jeho rána nakonec orazítkovala tyč. Ajax tedy slavil výhru "pouze" 2:0.

Autor: Tomáš Honajzer / soccernet.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
afc ajax

7:0

Reagovat
smazaný uživatel

mohlo by bejt !! aale tipuju to jen tak na 5

Reagovat
smazaný uživatel

9:0 nebudem je šetřit

Reagovat
afc ajax

Reagovat
AjaxFans

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele