základní část, 17. kolo
04.12.2010 18:45 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

AFC Ajax - NEC Nijmegen 1:1

Zatímco v loňském ročníku dokázal Ajax vytvořit ze svého svatostánku nedobytnou pevnost, letos zatím doma rozdává body na počkání a čelo tabulky se mu opět vzdaluje. Nyní nečekaně zaváhal i proti Nijmegenu, jemuž daroval bod za remízu 1:1.

Z posledních čtyř ligových duelů vyhrál Ajax pouze v jediném případě, i z toho důvodu chtěl tentokrát za každou cenu zvítězit a u svých fanoušků si napravit reputaci. Mnohem více ale naopak zabředl do své krize, která jej začíná skutečně trápit.

Úvod zápasu byl poměrně nezáživný. Diváci sice byli svědky pár zakončení, ty však měly ke gólu setsakramensky daleko. Až ve 29. minutě získal Nijmegen standardní situaci z výborné pozice. Schöne svou střelou ovšem nakonec orazítkoval pouze břevno, následná Davidsova dorážka pro změnu nebyla přesná.

Ajax se probudil zhruba o deset minut později a výsledkem byla De Zeeuwova pozemní rána zpoza šestnáctky. Ta však postrádala větší dávku přesnosti. Závěr poločasu domácím vyšel. Hned dvakrát se do nebezpečného zakončení dostal El Hamdaoui, jenže nejprve poslal míč nad břevno, poté těsně vedle tyčky.

Po změně stran mohl gólový účet zápasu otevřít Jan Vertonghen, se svou tvrdou dalekonosnou ránu ale neuspěl, proti byl gólman Cillessen. Podobnou ránou se následně prezentoval na druhé straně hřiště také Goosens, pohotový Stekelenburg však dokázal míč vyrazit. V 65. minutě vypálil nebezpečně z dobrých 20 metrů Miralem Sulejmani a tentokrát orazítkoval levou tyčku hostující branky.

Střelecké trápení Ajaxu protrhnul až v 76. minutě útočník Mido. Ten dostal po krásné akci výborný centr z kopaček Sulejmaniho a hlavou v poklidu uklidil míč do sítě. Jenže radost amsterdamským stadiónem příliš dlouho neplynula. Už o dvě minuty později totiž opět vyrovnal Nuytinck, který se po zmatcích v pokutovém území dostal k zakončení a patřičně toho využil. Ajax už nijak zareagovat nedokázal, a tak zápas vítěze nepoznal.

Autor: Tomáš Honajzer

Komentáře (4)

Přidat komentář
afc ajax

4:0

Reagovat
AjaxFans

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2 1

Reagovat
smazaný uživatel

jestli to bude jako když hrali minuli tyden tak 2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele