základní část, 24. kolo
20.02.2011 12:30 CET
2 : 2
(0:2)

Reportáž

ADO Den Haag - Feyenoord Rotterdam 2:2

Fotbalisté Feyenoordu dokázali překvapit favorita díky dvěma přenádherným trefám Luce Castagniose v první půli, ovšem po pauze nadějné vedení ztratili a nakonec se musejí spokojit pouze s remízou 2:2. Domácí v druhém dějství přitlačili, napálili břevno a dali dva góly, otočit výsledek už ale nedokázali. Svěřenci kouče Mario Beena zůstávají čtrnáctí se stejným počtem bodů jako třinácté Heracles. Den Haag poprvé ztratil body a je pátý s jedenačtyřiceti korálky.

Většina z dvanáctitisícového publika na stánku v Haagu byla po první půli opařena vařící vodou. Po úvodní obranné čtvrthodině začal útočit domácí celek, první propagační střelu mimo vyslal Jens Toornstra. Poté se dvakrát ocitl v šanci Dmitry Bulykin, ovšem jednou stál v ofsajdu a podruhé si balón špatně zpracoval. V půlce úvodního dějství po krásném pasu Lexe Immerse hlavičkoval Bulykin, ovšem pouze do náruče gólmana Erwina Muldera.

Nicméně po půl hodině hry šokoval soupeře nádherný gól Luca Castagniose. Ještě předtím pálil tvrdě Ron Vlaar, skákavá střela propadla gólmanovi Gino Coutinhovi mezi nohy, ten však nakonec schoval balón v náručí před dotírajícím Castagniosem. Ten se předvedl hned na to, když centr od půlící čáry krásně zpracoval, nechal si balón dvakrát spadnout a z otočky fantasticky přehodil bezmocného brankáře. Za necelých deset minut přidal skvělý druhý gól.

Po rohovém kopu Ryo Miyaichiho hlavičkoval na hranici vápna Vlaar směrem ke Castagniosovi a ten vystřihl nádherné nůžky - 0:2. Následně skončila tečovaná střela Diego Biseswara vedle. V samém závěru vyhrál ve vápně hlavičkový souboj Toonstra a uvolnil Bulykina, jeho umístěny pokus k tyči ovšem dokázal Mulder brilantně vyrazit na rohový kop. Po něm přišla ještě jedna rána z hranice vápna, tu ale gólman vyrazil pryč a do kabin tak hosté šli s dvoubrankovým vedením.

Druhá půle začala nepříjemností, když se dobrých pět minut nehrálo kvůli zranění klíčového hráče domácích Františka Kubíka. Poté tlačili především domácí a tato skutečnost trvala téměř až do samého závěru, kde srovnali. Hosté se natlačili do pokutového území soupeře až v závěrečných minutách. V 59. minutě vyslal krásnou kroucenou střelu z přímého volného kopu Toonstra a napálil balón přímo do břevna, ten se pak i díky lehké teči Muldera odrazil do zámezí.

Diváci se z branek radovali až v závěrečné desetiminutovce. Nejprve v 81. minutě po pasu Immerse poprvé překonal skvělého Muldera Charlton Vicento nekompromisní střelou do horní poloviny branky, o čtyři minuty později se postaral o svou šestnáctou trefu v sezóně Bulykin, který tak srovnal stav. Ten využil krásného pasu Toornstry a nebylo co řešit. V nastavení to zkusil z přímého kopu ještě Biseswar, pálil ale nad a stav se proto již neměnil.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

nechápu jak může být Feyenoord s takovým týmem na 14. místě...každopádně dneska vyhrajou o gól, Ryo Miyaichi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele