základní část, 27. kolo
13.03.2010 19:45 CET
0 : 1
(0:0)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - FC Utrecht 0:1

Utrecht dokázal potvrdit roli mírného favorita, a i když někteří příznivci nevěřili, že by mohl zvítězit na půdě Venla, kde se body sbírají opravdu jen zřídka, tak se mu to nejtěsnějším poměrem povedlo. V tabulce díky tomuto cennému vítězství poskočil na sedmé místo a díky zaváhání ostatních soupeřů má náskok před nelichotivým devátým místem již pět bodů, baráž o Evropskou ligu se tak blíží. Venlo zůstává jedenácté s pětibodovým odstupem od sestupu.

Po většinu průběhu se hrálo velmi vyrovnaně a vše směřovalo k spravedlivé remíze, ale hosté dokázali využít nepozornosti domácí obrany a díky brance vycházející hvězdičky Jakuba Lenskeho si odvezli ze stánku De Koel všechny body. Venlo si opět mírně zkomplikovalo souboj o záchranu, stále má však i díky zaváhání ostatních vše pod kontrolou. Hra byla vyrovnaná především v prvním poločase, v tom druhém patřila spíše Utrechtu.

Nicméně diváci se fotbalem vyloženě nudili hlavně v úvodním dějství, kde byly v podstatě k vidění pouze dvě vážnější akce a paradoxně jedna z nich byla také největší příležitosti Venla v průběhu celého duelu. Po deseti minutách hry vyslal dobrou ránu hostující Ricky van Wolfswinkel, ovšem balón skončil těsně vedle levé tyče. Až po další půlhodině se Venlo probralo.

Pět minut před pauzou po kombinaci Garcii s Adilem Auassarem se dostal do možnosti Ruud Boijmans, nicméně proti jeho ráně perfektně zasáhl gólman Michael Vorm a zabránil překvapivému vedení protivníka. Po hodině hry byl blízko úvodní brance Utrecht, ale tvrdou ránu Jacoba Mulengy precizně vyrazil gólman Kevin Begois. Ten se následně musel vytáhnout proti následnému povedeném pokusu Vana Wolfswinkela.

Ovšem s hezkou střelou Lenskeho dvacet minut před koncem se nedalo dělat nic. Do vápna totiž poslal načechraný míč Mulenga, kde se ho právě zmocnil český reprezentant do 21 let a bez sebevětšího otálení rozvlnil síť. Venlo se sice snažilo tlačit do útoku, jenže na perfektní defenzívu soupeře vyzrát nemohlo a zůstává tak bez bodu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Jacob dobře

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele