základní část, 4. kolo
22.08.2009 20:45 CET
2 : 2
(2:2)
Stadión:
De Koel, Venlo

Reportáž

VVV Venlo - FC Groningen 2:2

Ani počtvrté se nepovedlo Venlu konečně vyhrát a připsat si na konto tři body. Opět jen remizovalo. Tentokrát si nerozhodný výsledek 2:2 připsalo proti Groningenu, který naopak zůstává v pásmu sestupu.

Vše podstatné se událo hned na začátku zápasu. Obou celkům stačilo pouhých dvacet minut na to, aby do každé brány padly dvě branky a stanovil se tak konečný výsledek tohoto střetnutí.

O poznání lépe odstartovali do zápasu domácí hráči. Na úvodní gól čekali pouhých šest minut. Svěřenci kouče Rona Janse se dopustili faulu v blízkosti pokutového území a hrubě se jim to nevyplatilo. Míč si totiž vzal japonský reprezentant Keisuke Honda a nádhernou střelou do levého horního růžku branky se prosadil. Gólman Luciano da Silva byl bez šance s touto ranou něco udělat.

Jenže uběhlo devět minut a stav se ve Venlu měnil podruhé, tentokrát na druhé straně. Frank van Kouwen ztratil uprostřed hřiště míč a dovolil tím jít Groningenu do rychlého protiútoku. Lovre našel centrem Pedersena, který si počínal v zakončení jako zkušený kanonýr a vyrovnal. Vstřelený gól hosty pořádně nabudil a během chvilky se radovali podruhé. Hlavou se prosadil Granqvist.

Venlo si ale nenechalo nic líbit a ve 20. minutě dokázalo vyrovnat. Na centr Achmeda Ahahaouiho si naskočil záložník Calabro a míč poslal až za záda Luciana da Silvy. Ten, kdo čekal, že utkání bude v podobném tempu pokračovat i nadále se šeredně mýlil.

Zdálo se, že nerozhodný stav vyhovuje obou celkům, a proto se do žádné bezhlavé ofenzívy, která by mohla znamenat inkasování, nehnaly. Hlavně proto na hřišti rapidně ubylo šancí. Jednu z mála měl v 56. minutě Groningen. Po centru Mika Zonnevelda se dostal k hlavičce opět Granqvist, ale tentokrát míč poslal pouze do náruče gólmana Gentenaara. Nad naopak pálil při svém pokusu kapitán Koen van de Laak, a proto zápas vítěze nepoznal.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele