základní část, 10. kolo
18.10.2009 14:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

RKC Waalwijk - Heracles Almelo 0:1

Fotbalisté Waalwijku nedokázali ani v dalším kole získat potřebné korálky pro záchranu a po brzké inkasované brance po čtvrthodině hry nedokázali s výsledkem nic udělat. Nacházejí se proto na samém dně Eredivise s velkým odstupem na nejbližší protivníky. Naopak hosté Heraclesu potvrdili roli favorita a poskočili překvapivě na sedmé místo tabulky. Jedinou trefu zařídil útočník Baz Dost.

Klání hodně ovlivnila červená karta Benjamina De Ceulaera necelých 15 minut před koncem a Waalwijk proto zaznamenal devátou porážku z deseti vystoupení. Po matném začátku využili hosté hned svoji první příležitost. Po dlouhém pasu Dustly Muldera se uvolnil Willy Overtoom a předložil lahůdku pro Dosta, jenž se z blízkosti nemýlil. O něco později vybídl Mulder ke skórování Martina Pieckenhagena, ten ale z krkolomné pozice přestřelil.

V dalším průběhu se chytře snažil vyrovnat přímo z rohového kopu Kwame Quansah, avšak chybělo mu trochu štěstí. Po změně stran mohlo Heracles navýšit náskok, ale po sólu Evertona a jeho následné přihrávce byl Bost v zakončení příliš zbrklý.Všechny domácí naděje zhatil zbytečným vyloučením De Ceulaer. Nejprve obdržel žlutou kartu v 76.minutě hned o minutu později atakoval "druhým žlutým zákrokem" a poroučel se do kabiny.

V samém závěru hosté už průběh pohodlně kontrolovali a ke konci měl ještě šanci střídající Vejinovič. Výsledek ovšem zůstal nezměněn a Heracles si připsal svou čtvrtou výhru v ročníku a posunul se do horní poloviny tabulky. Waalwijk se pokusí složit reparát v příštím kole na hřišti pohárové Bredy, Heracles bude chtít potvrdit zisk povinných bodů na půdě zvedajícího se Arnhemu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele