základní část, 26. kolo
07.03.2010 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

RKC Waalwijk - FC Twente 0:1

Twente dokázalo využít zaváhání PSV a v zápase na půdě Waalwijku bralo všechny tři body za vítězství 1:0.

Domácí byli v utkáním outsiderem, avšak byli to právě oni, kdo vstoupil do utkání tou správnou nohou. Hned od úvodních minut totiž chtělo domácí mužstvo Twente překvapit. O první větší šanci se postaral domácí Benjamin de Ceulaer, avšak jeho pokus z hranice pokutového území skončil vysoko nad brankou hostů.

Neuběhlo mnoho a o další rozruch se postaral Kemy Agustien, avšak jeho pokus nemohl být započítán kvůli jeho postavení mimo hru. Přesto však tato šance dokazovala, že domácí si servítky rozhodně neberou a nutno dodat, že Waalwijk byl na začátku jednoznačně lepším mužstvem.

Blížil se konec prvního poločasu a do utkání se pomalu dostávali i hosté. O dobrý pokus se z volného přímého kopu postaral Douglas. Bohužel však jeho pokusu scházela notná dávka přesnosti, a tak se do šaten šlo za stavu 0:0.

Na začátku druhého poločasu se o zajímavé události postarali zejména domácí hráči. Těm nedošel během první půle dech a tak i v té druhé zásobovali obranu soupeře častnými výpady. O jeden takový se postaral Charlison Benshop, avšak jeho pokus byl sražen těsně před brankovou čárou.

Tím však domácí jakoby ztratili právě ten dech a zápas začal patřit hostům. Aktivní byla zejména opora hostujícího celku Ruiz. Jeho střely dlouho končily spíše v horních řadách tribuny za brankou. I přesto se do dějin utkání zapsal jako jeden z hrdinů. Běžela 69. minuta, Ruiz se dostal k míči a přesnou kolmicí našel nabíhajícího Kennetha Pereze. Ten se v daném okamžiku zachoval jako kanonýr a přesnou střelou poslal Twente do vedení.

Tím však utkání ztratilo na svém tempu. Twente jednobrankové vedení stačilo a domácí jasně věděli, že otevřenou hrou by si akorát přihoršili. Hosté tedy svůj náskok uhájili až do samotného konce a mohli se radovat z vítězství.

Autor: Petr Zajíc / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele