základní část, 1. kolo
02.08.2009 16:30 CET
3 : 3
(2:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - VVV Venlo 3:3

Venlo vstoupilo do nového ročníku tou správnou nohou a vybojovalo v divokém zápase s PSV Eindhoven cenný bodík za remízu 3:3. Eindhoven tak začíná pokračovat v matných výsledcích z minulého roku a zatím ho nepolila ani živá voda příchodem zkušeného kouče Frediho Ruttena ze Schalke. Přitom domácí vedli po poločase 2:0 a i když o vedení přišli, tak osm minut před koncem vsítili rozdílovou branku. Avšak houževnatí hosté po školácké chybě domácí obrany okamžitě srovnali.

PSV se v úvodní dvacetiminutovce rozehrávalo a s nováčkem hrálo vyrovnanou partii, hosté si dokonce vytvořili první šanci. Ve 12. minutě se dostal k dobré hlavičce Keisuke Honda, ovšem pozorný švédský gólman Andreas Isaksson neměl větší problémy. Nicméně jakmile se půle přelila do své druhé poloviny, už začal řádit čtyřnásobný šampión Nizozemska poslední doby.

Nejprve se po necelé půlhodině hry trefil Nordin Amrabat, který vyslal tvrdou přízemní střelu přímo do pravého dolního rohu Gentenaarovy klece a zdálo se, že se PSV nadechlo k obrovskému trháku. O dvoubrankové vedení se pokoušel o něco později Balazs Dzsudzsak, jehož ránu brankář vyrazil před sebe, ovšem s dorážkou nenaložil dobře Amrabat. Čtyři minuty před pauzou se však Philips Stadium dočkal, po nadýchaném centru Dzsudzsaka pokořil Gentenaara hlavou Toivonen.

Jako by si však domácí mysleli, že už mají všechno v kapse a zapomněli si v druhém dějství hlídat zadní vrátka. Po deseti minutách hry totiž snížil krásnou ranou z dobrých 20 metrů Achmed Ahahaoui, Isaksson byl naprosto bezmocný. A za dalších deset minut pětatřicetitisícový stánek oněměl, z blízkosti totiž rozvlnil síť Honda. Od této chvíle si Eindhoven uvědomil, do jaké šlamastiky se dostal a začal opět hrát.

V 82. minutě se zdálo, že definitivně rozhodl o prvních třech bodech sezóny, jenže k údivu všech přítomných se tak nestalo. Do vedení poslal favorizovaný mančaft druhou trefou Toivonen, jenž znovu zavěsil hlavou. Nicméně hned za tři minuty se objevil na světelné tabuli opět nerozhodný výsledek, konečnou podobu zápasu stanovil forvard Schaken, který po obrovské hrubce beka Marcellise vyrazil vstříc k Isakssonovi a nemýlil se - 3:3.

PSV se už ze šoku nevzpamatovalo a na další obrat se nezmohlo. V příštím kole bude chtít získat první plný počet bodů na hřišti loňského vicemistra Twente, Venlo chce jistě pokračovat v dobrém rozmaru na domácí půdě proti Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tak jeden PSV! A hlavně ne jako minulý rok...

Reagovat
smazaný uživatel

Over 2,5

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele