základní část, 31. kolo
11.04.2010 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

PSV Eindhoven - Feyenoord Rotterdam 0:0

PSV se po remíze s Feyenoordem může definitivně rozloučit s vyhlídkami na titul a bude na konci sezóny asi zklamáno. Na vedoucí Twente totiž ztrácí už sedm bodů a tři kola před koncem se tento náskok vskutku téměř dohnat nedá. Na druhý Ajax mu chybí tři body a bude mít hodně práce s tím, aby si vůbec vybojoval účast v Lize mistrů. Feyenoord naopak může být spokojen, i přes všechny prognózy si udržel na čtvrtém místě dvoubodový náskok.

Eindhoven byl mnohem aktivnější až po hodině hry, kdy si vypracoval vážnější šance. Avšak nedokázal svůj tlak zužitkovat a mnohdy se musel bránit soupeřovým únikům. Hned do první vážnější možnosti se totiž probojovali hosté a byla to jedna z mála příležitostí v úvodní půlhodině. Sekou Cisse lehce nahrál do vápna na Wijnalduma, který pravačkou vypálil z dobrých deseti metrů, ale branku o malý kousek minul.

O reparát se pokusil o chvíli později Luigi Bruins, na poslední chvíli ho však perfektním zákrokem dokázal odzbrojit Eric Pieters. Deset minut po pauze mohl otevřít skóre Wijnaldum, jenže po pasu Karima El Ahmadiho dokázal švédský gólman Isaksson schovat balón v rukavicích. Domácí se poprvé ozvali až v polovině druhého dějství, kdy Balazs Dzsudzsak dobře vystřelil po průniku Nordina Amrabata, balón dobře na lajně zastavil bek Stefan de Vrij.

Hned na to utekl Amrabat znovu na opačné straně, jenže brankář Erwin Mulder dokázal balón vyrazit mimo. V jedné z posledních možností zápasu se ocitl těsně před koncem jinak nevýrazný švédský ostrostřelec Ola Toivonen. Ten ale ideálně nezpracoval střílený centr Dzsudzsaka a míč poslal o kousek nad. Feyenoord dokázal přečkat i další mírný tlak soupeře, k dalšímu ohrožení branky tak nedošlo a oba týmy si proto rozdělily spravedlivě po bodu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
AjaxFans

Paráda

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele