základní část, 32. kolo
13.04.2010 20:00 CET
4 : 1
(1:0)

Reportáž

Heracles Almelo - RKC Waalwijk 4:1

Heracles kráčí za svým snem a bylo by velkým překvapením, kdyby se výrazně nepopral o účast v Evropské lize. Teoreticky má totiž šanci poskočit na čtvrtou příčku. To by však Alkmaar nesměl získat ani bod a maximálně jeden by musel získat Feyenoord. Nicméně Heracles si s Waalwijkem prohrál a definitivně si pojistil účast mezi eltiní osmičkou, pravděpodobně už v případné baráži nenarazí na někoho z dvojice Alkmaar - Feyenoord.

Waalwijk touto prohrou potvrdil pád do druhé ligy z posledního místa. V posledních dvou kolech se bude loučit se soutěží, určitě ji nechce zakončit s nějakou velkou ostudou. Cílem je získat alespoň ještě jeden bodík a hlavně si tyto dvě kola užít. Největší překvapení letošního ročníku Heracles se utká s Ajaxem a Den Haagem, o zábavu tedy bude mít postaráno. Den Haag totiž hraje o holé přežití, Ajax naopak o ligový primát.

Domácí se dostali do vedení po necelé čtvrthodině, druhou trefu přidali krátce po začátku druhého dějství. Waalwijk sice po hodině hry duel zdramatizoval a dokázal snížit, následné dvě branky během deseti minut však definitivně odhalily vítěze klání. Heracles poprvé ohrozil branku hostů ve 12. minutě, zbrklá rána Marka Vejinoviče však šla těsně vedle. O minutu později zahrozil i Waalwijk, přízemní pokus Derka Boerrigtera musel na lajně zachytit až gólman Martin Pieckenhagen.

O dvě minuty později nacentroval z přímého volného kopu do vápna Willy Overtoom. Na balón si skvěle naběhl Antonie Van der Linden a poslal ho nekompromisně do horního rohu za bezmocného Ohada Levitu. Až do konce půle diváci přihlíželi spíše nudnému průběhu, ve 49. minutě je ale vytrhl ze sedaček Everton Ramos da Silva. Ten si naběhl na centr Marka-Jan Fledderuse a hlavičkou od země rozvlnil síť podruhé.

Po hodině hry skóroval na druhé straně Fouad Idabdelhay, když dorazil do prázdné klece centr Boerrigtera. O sedm minut později skvěle uvolnil Tim Breukers Base Dosta a ten bez problémů hlavou zvýšil na 3:1. Konečnou podobu výsledku dal v 77. minutě Everton, který si po rohovém kopu Marka Loomse výborně zpracoval balón a nedal Levitovi žádnou naději - 4:1.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele