základní část, 3. kolo
16.08.2009 14:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Heracles Almelo - Feyenoord Rotterdam 0:1

Feyeneoord potvrdil, že patří mezi kandidáty na titul a sedm bodů ze tří zápasů je více než dobrý počin. Jedinou branku utkání vsítil dánský žolík Jon Dahl Tomasson, který tak nahradil v sestavě hvězdného Roye Makaaye excelentně. Tah kouči Mario Beenovi, který avizoval, že na umělém trávníku uspějí rychlonozí hráči, proto vyšel na jedničku. Heracles i tak okupuje se čtyřmi body pozici ve středu tabulky, Feynoord se posunul již na místo druhé

Dvaatřicetiletý dánský reprezentant si vypracoval první akci po čtvrthodině hry, kdy pravačkou zamířil po zemi k tyči, výborný zásah ale předvedl gólman Martin Pieckenhagen. Ke konci poločasu však mohli domácí vyrovnat, tentokrát byl ovšem proti po kombinaci Willyho Overtooma s Juha Hakolou včasným vyběhnutím domácí strážce Rob van Dijk. Oba brankáři pak v dalším průběhu předváděli spolehlivé výkony a drželi své mančafty.

Po pauze zachytil skvěle ránu do horního levého rohu brankář Pieckenhagen, o chvilku později musel na druhé straně zlikvidovat Rob van Dijk.nebezpečný přímý kop aktivního Hakoly. Blízko skórování byl v 62. minutě Tomasson, kdy precizní přihrávku Slory skrz vápno na zadní tyči napálil těsně vedla pravé žerdě. O devět minut později mohl ovšem dánský forvard slavit.

Velmi hezkou kombinaci útočné řady zakončil přízemní střelou do poloprázdné klece a zařídil tak rozdílovou branku. Heracles se sice v poslední desetiminutovce snažilo vytvořit tlak, avšak bylo to spíše sporadické. Hosté průběh naprosto kontrolovali, v některých chvílích měli dokonce i převahu.

Feyenoord v příštím kole bude chtít získat dvojciferný počet bodů v domácím prostředí proti Roda Kerkrde, Heracles se pokusí navázat na úspěchy z předchozích dvou duelů na půdě konkurenčního Tilburgu.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele