základní část, 9. kolo
03.10.2009 20:45 CET
3 : 0
(1:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - RKC Waalwijk 3:0

Fotbalisté Feyenoordu sice zatím jen vzpomínají na doby, kdy hráli Ligu mistrů, nyní však díky skvělým výkonům útočí minimálně po dlouhých letech na Evropskou ligu. Nyní dokázali v domácím prostředí zdolat výsledkově celkem jasně poslední Waalwijk, trápení to však v některých fázích utkání bylo. Feyenoord se proto posunul na třetí pozici s 20 body, Waalwijk je se třemi stále beznadějně poslední.

Domácí se dostali do vedení po 29. minutách a když se začali hosté zvedat pomohl jim nešťastnou vlastní brankou Toni Varela. Černý večer zakončil Waalwijk brankou v nastavení. Od začátku tvořil favorit hru a kousek za hranicí vápna vypálil Giovanni van Bronckhorst, jeho pokus avšak proletěl vedle tyče. Gólman RKC Wevers si na nedostatek práce určitě stěžovat nemohl, v rychlém sledu na něj pálili i Ron Vlaar a Slory.

Ve 20.minutě chytil neskutečně ránu Vlaara, kdyby ji vrazil, měnil by se stav zřejmě už v tuto chvíli. To se stalo o devět minut později, po krásné kolmici Jon Dahla Tomassona zavěsil nezištnou ránou přímo do šibenice právě Slory - 1:0. Hosté si do této doby žádnou možnost nevypracovali a podobný obrázek byl k vidění i v druhém poločase. Wevers se blýskl zkraje druhého dějství, ránu z 25 metrů od střídajícího Cissého sice vyrazil jen před sebe, včas ale ukryl balón před dotírajícím Diegem Biseswarem.

Pak přišlo oživení Waalwiku, jenže žádná tutovka k vidění nebyla. A tak v 72.minutě uvolnil Biseswar krásně Tomassona, jehož ránu srazil do sítě nešikovně Varela. Stejná akce se konala pět minut před koncem, tentokrát ale po uvolnění Biseswarem Tomasson neuspěl. V nastavení ještě přesně k tyči zavěsil střídající Wijnaldum, to už v podstatě nic neřešilo. Feyenoord v příštím kole jede na hřiště Sparty Rotterdam, Waalwijk doma čeká Heracles.

Autor: Viktor Sandev / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele