základní část, 7. kolo
20.09.2009 14:30 CET
1 : 3
(1:3)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - PSV Eindhoven 1:3

Šlágr mezi PSV Eindhovenem a domácím Feyenoordem měl nakonec velmi jednoznačný průběh. Hosté již v první půli jasně ukázali, že si přijeli pro tři body a výborné formy Rotterdamu se rozhodně nezalekli. Do kabin se tak šlo za stavu 1:3, který vydržel až do konce.

PSV byl lepším týmem na hřišti už od začátku. Poprvé zahrozil v 8. minutě. Z velké vzdálenosti napřáhnul záložník Otman Bakkal a hodně nepříjemně zaměstnal van Dijka, který si ale nakonec s jeho pokusem poradil. Zaslouženého vedení se hosté dočkali o tři minuty později. Po ose Lazovič - Dzsudszak se k míči nakonec dostal kanonýr Koevermans a opět jen potvrdil svou pověst.

Krátce na to se pokoušel o vyrovnání mladík De Guzman, ovšem jeho smělý pokus z velké dálky Isakssona příliš nepřekvapil. Z následného přímého kopu pro změnu pálil vedle. Eindhoven zdvojnásobil své vedení v 21. minutě. Engelaar našel na pravé straně hřiště Lazoviče, ten poslal centr na Koevermanse, jenž opět skóroval.

Ovšem domácí fotbalisté velmi rychle odpověděli stejnou mincí. Sekou Cissé poslal míč ke kopačkám Sloryho, rychlonohý záložník zamířil a přesnou trefou překonal Isakssona. Feyenoord mohl dokonce vyrovnat, jenže z přímého kopu pálil el Ahmadi nad břevno. Mrzet jej musela tato nevyužitá příležitost především v 37. minutě. Bakkal si pohrál s obráncem Bahiou a zvýšil na 3:1.

Po změně stran tak musel začít hrát Rotterdam, pokud chtěl pomýšlet alespoň na remízu, mnohem aktivněji. Jenže místo toho málem počtvrté v utkání inkasoval. Dzudzsaka vyslal do výborné příležitosti povedeným pasem Koevermans, jenže maďarský záložník v zakončení selhal. Jeho střela postrádala razanci. Ola Toivonem zanedlouho pro změnu pálil vedle.

Hostující útočník si ale nedal pokoj a v 65. minutě zase hrozil. Opět z toho nic nebylo. Blízko snížení na rozdíl jediné branky se ocitl zkušený Tomasson, který měl dostatek prostoru i času k zakončení. Hlavou však nakonec poslal míč pouze přímo do rukou Isakssona. V 75. minutě se ocitl v hlavní roli Toivonen. Po centru Dzudzsaka ovšem hlavičkoval vedle. Feyenoord sice ani v závěru nepřestal útočit, jenže s pokusy De Guzmana i Makaaye si Isaksson poradil.

Autor: Tomáš Honajzer / goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele