základní část, 14. kolo
22.11.2009 12:30 CET
0 : 0
(0:0)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Utrecht 0:0

Fotbalisté Feyenoordu si po návratu některých opor věřili a doufali, že v přímém souboji o čtvrté místo zdolají na vlastním stánku De Kuip protivníka z Utrechtu. Jenomže tentokráte se nekonal očekávaný gólový koncert a oba týmy si rozdělí bod ze bezbrankovou remízu. Jejich umístění se tak nemění a dvoubodový rozdíl zůstává v platnosti.

Utkání přihlížel vyprodaný stánek, na který se vtěsnalo neuvěřitelných 44 tisíc příznivců. První poločas hodně zaváněl nudou a bylo vidět, že ani jeden celek není v optimální formě a chce začít nanovo. K vidění bylo hodně nepřesností a nervozita předcházela faktu, že do poločasu se diváci nedočkali jedině gólové šance. Teprve až po třech minutách hry v tom druhém mohl otevřít skóre Utrecht.

Ve vápně se po rychlém úniku uvolnil Dries Mertens, avšak pravačkou zleva nevyzrál na skvělého gólmana Torrese Darleye, který tvrdou ránu vyrazil mimo. Domácí se snažili hru oživit střádáními a po hodině hry se málem dočkali kýženého vedení. Střídající Luigi Bruins dokonce pokořil křižnou ranou gólmana Michela Vorma, za ním ovšem stále ještě obránce Mihai Nesu a dokázal ještě před brankovou čarou uklidit balón do bezpečí.

Na druhé straně o pět minu později poslal načechraný balón do vápna levačkou Mertens a po zaváhání dvou obránců Feyenoordu propadl centr až na hlavu Jacoba Mulengy, ten to ovšem nečekal a od jeho hlavy šel míč divoce nad branku. Mulenga měl možnost i o něco později, jenže ani při nyní neměl při koncovce štěstí a proto mohli v závěru rozhodnout domácí. Konkrétně tedy střídající veterán Roy Maakay.

Ze značky pokutového puntíku vypálil bývalý reprezentant dobře k tyči, jenže na poslední chvíli přispěchal skvělý gólman Vorm a zachránil hostům alespoň bod. V příštím utkání přivítá Utrecht na vlastním stánku Bredu, Feyenoord se bude prát o vítězství na půdě Den Haagu.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele