základní část, 16. kolo
06.12.2009 14:30 CET
3 : 1
(0:1)
Stadión:
De Kuip, Rotterdam

Reportáž

Feyenoord Rotterdam - FC Groningen 3:1

Pro fotbalisty Feyenoordu začalo všechno úplně opačně, než si vysnil kouč Mario Been. Jenomže nakonec se šťastným koncem pro domácí výběr, který nakonec zabral po pauze a třemi brankami skolil houževnatý Groningen. Díky zaváhání Ajaxu se navíc přiblížil třetímu místu na čtyři body a hlavně udržel prozatímní čtvrtou pozici. Groningen naopak spadl a je třináctý, sestupové příčky jsou vzdáleny pouhý bod.

Přitom pro Groningen všechno začalo jako z krásného snu, který trval vcelku dlouho. Na stánku De Kuip se dostali do vedení již ve 4. minutě, ovšem po pauze se naděje během čtyř minut rozplynuly. V závěru pak ještě pojistil výsledek dánský zabiják Jon Dahl Tomasson a bylo po nadějích. Groningen využil hned svou první možnost, kdy Leandro Bacuna nacentroval na Van de Laaka, a ten pohodlně z šesti metrů rozvlnil síť.

O pět minut později mohl z přímého volného kopu srovnat krok Babovič, jenže branku minul. Na druhé straně se tvrdou střelou pokusil navýšit Goran Lovre, avšak ani on mezi tři tyče nezamířil. O něco později vypracoval kapitán Giovanni van Bronckhorst pozici pro forvarda Sekoua Cissého, ani on ale nedokázal zamířit přesně a pálil vedle. Po pauze Feyenoord ještě přitlačil na pilu a brzy se radoval z vyrovnání.

Cissé totiž na hranici vápna uvolnil Baboviče a ten krásnou ranou z 18 metrů přesně trefil horní roh branky. Poté sice mohl vrátit hostům vedení Tim Matavz, jenže v dobré možnosti neuspěl, a tak se trefil holandský veterán Roy Maakay. Tomasson přistrčil Cissému, který ještě lépe uvolnil zkušeného forvarda, a ten pohodlně uklidil do sítě. V dalším průběhu Feyenoord kontroloval hru a v podstatě Groningn do ničeho nepustil, sám si vypracoval možnosti.

V samém závěru navíc pojistil jeden ze strůjců vítězství Tomasson hubený náskok. Nejprve sice ještě vychytal Cisseho a znovu Maakaye skvělý gólman Luciano Da Silva, ale sedm minut před koncem byl dánský reprezentant nejpohotovější při střele Georginia Wijnalduma a bez problémů dorazil do sítě. V příštím kole hraje Feyenoord na půdě Heerneveenu, Groningen jede naopak do Rotterdamu, kde nastoupí proti Spartě.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele