základní část, 3. kolo
16.08.2009 14:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Utrecht - VVV Venlo 2:2

Díky odpolední prohře Ajaxu byl Utrecht jediným týmem, který si i v tomto kole mohl udržet stoprocentní úspěšnost. Své fanoušky ale poměrně zklamal. Doma proti Venlu vedl už 2:1, jenže ani to mu nestačilo a nakonec si oba celky rozdělily pouze po bodu.

Že dnešní utkání nebude procházka růžovým sadem, jak si někteří příznivci mohli myslet, se Utrecht přesvědčil hodně brzy. Vstup do zápasu se totiž Venlu povedl na jedničku. V hlavní roli se opět ocitl kapitán Honda, jenž si letos vede více než znamenitě. Již ve třetí minutě předvedl pěkné sólo, dokonale našel Calabra, který si pohrál s gólmanem a zavěsil. Hosté se tak ujali hodně nečekaně vedení.

Po chvilce mohlo být vše jinak. Utrecht se okamžitě dokázal z úvodního šoku oklepat a dal o sobě náležitě vědět. Mezi střelce se málem zapsal Jacob Mulenga, ale jeho hlavička byla zastavena na brankové čáře.

Podobné štěstí Venlo už nemělo v 15. minutě. Záložník Mertens vybojoval ve středu hřiště balón, pláchl s ním až do pokutového území, kde přesně zakončil. Ještě do konce prvního dějství mohl stav utkání zcela otočit Jan Wuytens. Po Mertensově rohu ale poslal hlavou míč pouze do břevna.

Úkol Utrechtu po změně stran byl více než jasný - vstřelit pokud možno co nejdříve branku a v poklidu dokráčet ke třem bodům. A domácí hráči začali skutečně velmi dobře. Na svůj druhý gól čekali pouhých dvanáct minut, mezi střelce se opět zapsal Mertens. Ten se tentokrát prosadil střelou z přímého kopu, kdy obstřelil zeď a svůj pokus poslal k tyčce.

Vše už pomalu nasvědčovalo tomu, že se Utrecht bude radovat již ze třetí výhry v řadě, když do té téměř neškodné Venlo zaútočilo a z ničeho nic vstřelilo branku. Nádhernou dalekonosnou střelu na bránu Vorma vyslal Honda a nedal domácímu gólmanovi šanci.

Autor: Tomáš Honajzer / football365.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele