základní část, 23. kolo
14.02.2010 12:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FC Utrecht - Feyenoord Rotterdam 0:0

Fotbalisté Feyenoordu poztráceli další cenné korálky, ovšem v dalším průběhu se už opravdu mohou těšit na příjemnější los. V několika málo kolech totiž mají za sebou Ajax, Alkmaar, v poháru PSV a nyní Utrecht. Boj o titul zřejmě musí vzdát a výrazně jim utíká také třetí místo, avšak stále se mohou pohodlně hřát na čtvrtém místě se sedmibodovým náskokem a pokud zbytečně nebudou ztrácet s outsidery, měli by si pohárovou pozici udržet.

Utrecht po minulém zaváhání na půdě Heerenveenu alespoň částečně obměkčil fanoušky a může se ve zbývajícím průběhu těšit též na lehčí soupeře, kvalifikace o Evropskou ligu by tak na sedmém místě neměla uniknout. Klasická obranářská a opatrná hra obou protivníků mnoho útočných výpadů nepřinesla a ani nyní se neroztrhl s brankami pytel. Utrecht už poněkolikáté na jaře uhrál bezbrankovou remízu, nerozhodný výsledek je dost častý i pro Feyenoord.

Nejzajímavější moment utkání se tak kuriózně urodil deset minut před koncem a postaral se o něj rozhodčí Tom van Sichem. Tedy spíše domácí fanoušci. Ti evidentně nespokojeni s jeho výkonem začali hlasitě pozpěvovat slogany, mířeny přímo na jeho osobu. Hlavní sudí se tak chystal utkání předčasně ukončit. Nicméně na poslední chvíli přispěchal kouč domácích Ton du Chatinier s prosíkem a hlučné obecenstvo umlčel, mohlo se tak pokračovat do konce.

Utrecht opanoval skoro celý první poločas, jenže už po třech minutách se do šance dostal soupeř. Asi z dvanácti metrů hlavičkoval Andre Bahia po rohovém kopu Jonathana de Guzmana, skvělý zákrok vytáhl ze svého repertoáru brankář Michel Vorm. Na druhé straně vyděsil většinu příznivců dalekonosnou ránou z dobrých třiceti metrů Dries Mertens, jenže vzduchem zaplatil strážce Rob van Dijk a balón vyškrábl nad branku.

Feyenoord měl štěstí o něco později, když si pas Nana Asareho div nesrazil do vlastní branky Giovanni van Bronckhorst. Domácí tlačili i nadále, centr Mertense poslal z blízkosti těsně vedle tyče Jacob Mulenga. V 70. minut spálil největší možnost za hosty Georginio Wijnaldum, když jeho pokus z pokutového puntíku zlikvidoval Vorm. Poté přišel incident s rozhodčím a obě strany již nedokázaly zmobilizovat síly na nějaký výraznější tlak.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele