základní část, 31. kolo
11.04.2010 12:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

FC Utrecht - ADO Den Haag 0:2

Den Haag po dlouhé době opustil příčky sestupu a je dost možné, že se nadechl k závěrečnému úniku. Dokázal totiž po velmi dobrém výkonu s Ajaxem navázat i na půdě Utrechtu a po precizním prvním poločase ho obral o cenné body. Utrecht sice smutnit nemusí a stále pohodlně zůstává v nejlepší osmičce, své fanoušky však rozhodně nepotěšil. Den Haag tak přeskočil o bod Spartu a jen málokdo by ho považoval za kandidáta sestupu.

Utrechtu sice přibyly nějaké vrásky, vše má však ve svých rukách a ve zbývajících třech kolech může opět nasednout na tu správnou vlnu. Hosté se dostali do vedení krátce po čtvrthodině hry, když velkou hrubku udělal obránce domácích Mark van der Makrel. Ten pod velkým tlakem přímo uvolnil přihrávkou Dannyho Buijse, který bez většího zaváhání otevřel skóre - 0:1.

Domácí mohli odpovědět po půl hodině hry, kdy po rohovém kopu Michaela Silberbauera dobře hlavičkoval Ricky van Wolfswinkel, hlavou ovšem mířil těsně nad. Den Haag mohl jít do dvoubrankového vedení pět minut před pauzou, když se na gólmana Michela Worma řítil Lex Immers. Jenže branku přestřelil o několik centimetrů. O tři minuty už ale později vypálil přesně z dobrých 25 metrů Wesley Verhoek a na zázrak bylo pořádně zaděláno.

Utrecht se určitě snažil v druhé půli zvrátit stav, avšak příliš možností si nevypracoval a s přibývajícím časem začínal pomalu ztrácet naději. Štěstí překvapivě zkusil pouze Nana Asare asi z 20 metrů, gólman Gino Coutinho však společně s Ranným Buijsem dokázal balón vytěsnit mimo. V poslední možnosti se ocitl střídající player Den Haagu Andres Oper, namířil ovšem těsně vedle levé tyče a Den Haag si tak odvezl zasloužené vítězství.

Autor: Viktor Sandev / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele